Köp dubbfria däck personbil

Dubbfria däck Personbil

Köp dubbfria däck personbil

WinterPro 2 EVO

Nyhet!
GT Radial WinterPro 2 EVO dubbfria vinterdäck är designade för personbilar och erbjuder prestanda och säkerhet för varierande vinterförhållanden.
Från 686 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: E
Våtgrepp: C
Ljudnivå dB: B 69dB

WinterPro 2

Nöjdhetsgaranti
Nytt högprestandadäck för personbilar och SUV.
Från 841 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: D
Våtgrepp: C
Ljudnivå dB: B 69dB

Mer om dubbfria vinterdäck / friktionsdäck

Nordiska vintervägar ställer höga krav på dubbfria vinterdäck, som ibland även kallas friktionsdäck. Snö, is och slask på vägarna kan leda till tråkiga olyckor om man kör med fel eller slitna däck

Väderförhållandena förändras snabbt under svenska vintrar vilket innebär att de dubbfria vinterdäcken måste prestera optimalt på olika väglag. Dina vinterdäck måste ha bra grepp när det är både snö och is på vägarna. Hos Vianor hittar du ett stort urval av friktionsdäck som är speciellt framtagna för säker bilkörning på nordiska vinterväglag.

Dubbfria vinterdäck med nordisk gummiblandning

När du väljer dubbfria vinterdäck, eller friktionsdäck, bör du alltid se till att de är anpassade för nordiska väderförhållanden. De friktionsdäck som produceras för användning i södra och centraleuropa har en helt annan gummiblandning än däck som är tillverkade för nordligare länder.

Dessa “allrounddäck” från varmare länder kommer inte ha tillräckligt grepp på hala vägar under vintern och kan därför innebära stora risker att köra med i Sverige. Från och med den 1 maj 2021 har EU: s däckmärkningssystem tagit hänsyn till detta och har nu börjat implementera nya märkningar för snögrepp och isgrepp på friktionsdäck. Titta efter dessa märkningar när du väljer friktionsdäck för att se om däcken är lämpliga för körning på nordiska vinterväglag.

Dubbade vinterdäck har fortfarande överlägset grepp på isiga vägar. Isgreppet på dubbfria vinterdäck har däremot förbättrats avsevärt de senaste åren och blir bättre år efter år. Viktiga fördelar med dubbfria vinterdäck är bättre körkomfort, lägre däckljud och inte minst lägre rullmotstånd vilket resulterar i lägre bränsleförbrukning. 

Dubbfria däck påverkas inte heller av lagkravet för dubbdäck vilket innebär att du i större utsträckning kan styra när du sätter på eller tar av vinterdäcken. Vi betonar dock att du alltid är ansvarig för att säkerställa att bilen har rätt däck enligt rådande väderförhållanden. Du bör alltid köra med vinterdäck på vintern och sommardäck på sommaren. Om du reser mest i områden med mycket isiga vägar rekommenderar vi att du väljer dubbdäck istället för friktionsdäck.

Byt till friktionsdäck på Vianor

När du ska byta däck kan du få professionell hjälp på din närmaste Vianor verkstad. Slipp tänka på att byta dina däck själv samtidigt som du kan känna dig extra trygg när du kör bil på vintern, genom att låta våra erfarna däckexperter sköta ditt däckbyte.

När du byter däck på en Vianor verkstad ingår även kontroll av lufttryck, mönsterdjup och slitagebild på dina friktionsdäck. Vi passar även på att se över flera vanliga slitagekomponenter som exempelvis bromsklossar och bromsskivor, utan extra kostnad. 

Om vi hittar problem som behöver åtgärdas på din bil får du ett kostnadsförslag där pris för service och eventuella reservdelar ingår. Du kan sedan själv bestämma om du vill att vi åtgärdar felen medan du väntar.

Däckbyte när du köper nya friktionsdäck hos Vianor

Köper du dina nya dubbfria däck hos oss erbjuder vi även däckservice vid köp av däck. I servicen däckservice vid däckköp ingår:

  • Montering av däck på fälg
  • Nya ventiler
  • Hjulbalansering och vikter
  • Däckbyte av/på bilen
  • Vi säkerställer att däcken har korrekt lufttryck
  • Efterdragning av hjulbultar efter 10 mils körning (kostnadsfritt återbesök)
  • Återvinning av gamla däck

Låt våra erfarna däckexperter sköta däckbytet medan du tar en kopp kaffe i vår bekväma kundmottagning. Kontakta din närmaste Vianor verkstad genom att ringa eller maila för att boka tid för däckbyte. Nästan alla våra verkstäder erbjuder även onlinebokning.

Köpa premiumdäck hos Vianor

I Vianors sortiment hittar du ett stort urval av friktionsdäck i premiumkvalitet som garanterar bästa grepp och prestanda våra krävande nordiska vinterväglag. Dubbfria testvinnaren Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 SUV har den perfekta balansen mellan säkerhet och komfort, och körningen upplevs som kontrollerad, exakt och tyst på både hala och kala vägar. 

Nokian Tyres Nordman RS2 ger säkra köregenskaper på alla typer av körning och garanterar pålitlig och säker körning. Hos oss hittar du även ett brett utbud av däck från andra stora däcktillverkare som Michelin, Bridgestone, GT Radial och Radar.

Billiga däck kontra premium dubbfria vinterdäck

När du väljer vinterdäck kan de billiga alternativen ofta se ut som ett bättre val, rent ekonomiskt. Billiga dubbfria vinterdäck kan dock ofta inte matcha vintergreppet som premium friktionsdäck ger på hala vägar. De främsta orsakerna till detta är att premium friktionsdäck är producerade av bättre material. 

De har även en gummiblandning som testats mer noggrant för att uppfylla de kraven som nordiska vintervägar kräver. Du kan använda dig av opartiska däcktester för att se skillnaderna mellan olika däck ochhjälp med val av däck. Om du har funderingar kring dubbfria vinterdäck, friktionsdäck eller dubbdäck är du välkommen att besöka din närmaste verkstad så hjälper vi dig.

Köp friktionsdäck hos Vianor – Online eller i verkstaden

Hos Vianor hittar du ett brett sortiment av friktionsdäck från några av marknadens ledande däcktillverkare. Vi har även erfaren personal i alla våra verkstäder som mer än gärna hjälper dig att välja rätt däck som passar just din bil och din körstil. Köper du friktionsdäck hos oss kan du även lagra dina sommardäck på vårt däckhotell över vintern. Välkommen till din närmaste Vianor verkstad, där du kan prata med en däckexpert redan idag.