Dina fördelar när vi undersöker dina däck hos Vianor

 • Upplever du att däcket kontinuerligt får sämre lufttryck, tappar luft eller har punktering är det viktigt att låta en däckexpert utvärdera skadan så fort som möjligt. Om du kör med för lågt lufttryck i däcket tar det inte lång tid innan däcket skadas eller förstörs helt. Detta gäller även vid körning av kortare sträckor. 
 • Vi kontrollerar alltid först att ditt däck går att laga på ett säkert sätt. De flesta punkteringar, spikhål eller skärskador kan repareras, då skadan är i däckets slitbana.
 • Om skadan går att åtgärda monterar vi av däcket från fälgen och lagar skadan från däckets insida vilket förlänger däckets livslängd. 
 • I våra verkstäder jobbar välutbildad och erfaren personal som är experter på däckreparation
 • Vi använder avancerade verktyg för att säkert och effektivt laga bildäck innan vi monterar däcket på fälgen igen

Service som ingår

 • Angivet servicepris gäller vid inlämning av löst hjul. Sitter däcket på bilen tillkommer en kostnad för avmontering på verkstaden
 • Av- och påmontering av däck på fälg
 • Reparationsmaterial
 • Hjulbalansering och vikter
 • Kontrollering och justering av lufttryck efter reparation
 • Återvinning av skadade däck som inte går att reparera

Tilläggstjänster vid däckreparation

 • TPMS-kontroll och programmering
 • TPMS-sensorer
 • Hjulinställning
 • Däckbyte (Hjulskifte på bil)

Från 535 kr

Klicka här för att boka tid för däckreparation

Varför ska jag reparera / laga mitt bildäck hos Vianor?

När oturen har varit framme och du behöver reparera en punktering eller ett läckande däck är det alltid bäst att du vänder dig till proffsen på din lokala Vianor däckverkstad. Vi har lång erfarenhet med att laga däck och kan därför erbjuda dig en bra kundservice och fackmannamässiga däckreparationer. Om din punktering kan åtgärdas på ett säkert sätt ordnar vi det åt dig till ett rimligt reparationspris.  

Vi på Vianor har specialiserat oss på allt som har med däck att göra. Hos oss blir däckreparationen alltid fackmannamässigt utförda med ett säkert och tillförlitligt resultat. Låt en utbildad och erfaren däckmontör laga ditt punkterade eller läckande däck till ett konkurrenskraftigt pris så att du kan känna dig trygg och ha sinnesro när du kör med ett reparerat bildäck. Vi reparerar dina däck medan du väntar i vår bekväma kundmottagning där du alltid har tillgång till varmt kaffe, vatten och gratis WiFi. 

Vad kostar det att laga / reparera ett däck?

Läckande däck och punkteringar är förvånansvärt vanliga. I de flesta fall kan vi laga punkteringar som har en diameter på upp till  6 mm med våra professionella reparationssatser. Priset för att reparera ett skadat däck är avsevärt lägre än kostnaden för att köpa nya däck. Därför är det alltid ett ekonomiskt bättre val  att laga bildäck som är punkterat eller läcker, så länge det går att göra detta på ett säkert sätt. 

Din körsäkerhet är självklart mycket viktigare än kostnaden och därför undersöker vi alltid om däcket går att laga på ett säkert sätt innan vi påbörjar reparationen. Som en del av vår service kontrollerar vi även däckens lufttryck innan vi återinstallerar det reparerade däcket på bilen. 

Bör du reparera / laga ditt däck eller köpa nytt? 

När du kommer in med ett skadat däck till en Vianor däckverkstad gör vi en professionell bedömning av skadan för att se om vi kan laga däcket på ett sätt som inte påverkar bilens körförmåga negativt. Vi reparerar endast däck om skadan inte är alltför stor och du kan köra säkert med det reparerade däcket. Skulle reparation inte vara ett säkert alternativ rekommenderar vi en ny uppsättning däck åt dig från vårt stora utbud av högkvalitativa bildäck från marknadens ledande däcktillverkare. 

Att laga slanglösa bildäck

Har din bil slanglösa bildäck kan du använda en reparationssats för att tillfälligt laga däcket själv så att du kan köra bilen till en bilverkstad där du kan få professionell hjälp med däckreparation. Du kan köpa reparationssatser hos din bilverkstad, däckhandlare eller bensinstation. Reparationssatsen kommer med instruktioner som förklarar hur du snabbt och enkelt kan laga mindre skador på dina däck, vid sidan av vägen eller i garaget.

En reparationssats innehåller oftast både verktyg, däcktätning, lim och små patroner med luft för att snabbt fylla det reparerade däcket med tillräckligt mycket luft för att kunna ta sig till en bilverkstad. Efter en reparation med reparationssats kommer däcktrycket inte att vara på en optimal nivå och däckets köregenskaper kommer därför att vara sämre än vanligt. Kom därför ihåg att köra extra långsamt om du kör på ett däck du har reparerat med en reparationssats.

Vad är punkteringsspray och hur bra fungerar det?

Punkteringsspray är en snabb och temporär lösning som kan vara ett bra val om däcket har fått en liten skada på vägen. Sprayen fyller skadan med en sorts skum som gör att däcket inte läcker luft och du kan köra vidare med det skadade däcket. Punkteringsspray är något som du kan använda för att snabbt reparera en liten skada innan du kör till en bilverkstad för att laga däcket med mer permanenta och hållbara metoder. 

Professionell däckreparation hos Vianor

När det kommer till att laga punktering, köpa nya däck eller bara kontrollera skicket på dina befintliga däck är en Vianor verkstad alltid det bästa alternativet. Vår personal är välutbildad, har lång erfarenhet av däck- och bilservice och utför alltid en professionell och noggrann däckreparation så att du kan vara trygg på vägarna när du kör med ditt reparerade däck. Förutom att reparera läckande däck eller andra skador kontrollerar vi det allmänna däckskicket och mönsterdjupet på däcket innan vi monterar däcket på din bil. Medan du väntar kan du ta en kopp gott kaffe och slappna av i vår kundmottagning där du även har tillgång till gratis WiFi. Hitta din lokala Vianor verkstad via denna länk och boka ett besök hos oss så fort du upptäcker en skada på ditt däck. Låt proffsen reparera dina däck så att du kan köra säkert året runt!