MC-däck

Även MC-däck på Vianor

I vårt produktsortiment finns Dunlop och Avon MC-däck. Oavsett om du har en motorcykel med hög prestanda, en terrängmotorcykel eller en stabil landsvägskryssare hittar du rätta däck för din motorcykel på Vianor. Vårt däcksortiment ger komfort, slitstyrka, våtgrepp samt stabila köregenskaper även i höga hastigheter och i kurvor.

MC-däck på vintern

Vanligtvis får motorcykeln vila över vintern och startas igen när vårsolen smält bort de sista snöfläckarna från vägen. Därför behöver motorcykeln inte vinterdäck, även om det inte finns några andra hinder än väglaget för att köra motorcykel på vintern. Men kör du motorcykel på vintermånaderna måste den på samma sätt som bilen ha speciella däck med grövre mönster för vinterbruk.

 

När det gäller förvaringen av MC-däck gäller samma råd som med bildäck. Genom att förvara däcken på rätt sätt kan du förlänga däckets livslängd. Däcken bör förvaras i ett mörkt utrymme där temperaturen ligger under +25 grader. Däcken bör inte vara utsatta för slag eller vridningar. De ska också skyddas mot fukt, ozon, oljor och fetter.

Hur är du som motorcykelförare?

Det är förstås viktigt att motorcykeln fungerar väl och att däcken är i bra skick, men lika viktigt är att föraren kan sin sak. Att köra motorcykel är ganska krävande och föraren måste kunna balansera sitt fordon, vilket bilföraren inte behöver göra. Motorcykelföraren måste också följa väglaget betydligt noggrannare än bilföraren. Ojämnheter, hinder, lös sand eller till exempel en oljefläck kan göra att det är svårt att köra motorcykeln. Om det är länge sedan du senast körde motorcykel är det klokt att övningsköra några timmar innan du styr hojen mot trafikerade vägar.

 

Utöver goda körkunskaper är det värt att satsa på utrustning av hög kvalitet, eftersom motorcykelföraren inte skyddas av säkerhetsbälte eller airbags. En motorcykeloverall och hjälm ger skydd om olyckan är framme. De skyddar även mot vind, regn, insekter, stenar som framförvarande bilar kastar upp från vägen samt mot allt annat som vinden kan föra med sig.

 

Nya MC-däck? Kolla vilka MC-däck Vianor har att erbjuda!