Köp dubbdäck personbil

Dubbdäck Personbil

Köp dubbdäck personbil

Premium dubbdäck är ett tryggt val på nordiska vintervägar

Vinterväglaget i Norden ställer höga krav på dubbdäck. Snö, is och slask på vägarna leder till krävande körförhållanden och väglaget kan ibland vara extremt halt. På vintern kan väderförhållandena dessutom förändras snabbt. Några få plusgrader efter snöfall kan leda till is på vägarna, vilket innebär att dubbdäcken måste prestera optimalt även där snön har smält.

I Vianors sortiment hittar du ett omfattande utbud av dubbdäck som garanterar bästa möjliga grepp och prestanda krävande nordiska vinterväglag. Hos oss hittar du de bästa Nokian Tyres Hakkapeliitta dubbdäcken, Nokian Tyres Nordman dubbdäck. Vi har även ett brett utbud av dubbdäck från andra väletablerade däcktillverkare som Michelin, Bridgestone, Goodyear, GT Radial och Radar.

Dubbdäck 2022

Vårt sortiment inkluderar de senaste dubbdäcken för vintern 2022-2023. Med våra premium dubbdäck får du den säkraste och bästa körupplevelsen under den kommande vintern. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 är det senaste tillskottet till Nokian Tyres Hakkapeliitta produktfamilj för personbilar. 

Just Nokian Tyres sortiment av dubbdäck har utvecklats specifikt för körning på de isiga vägarna nordiska vinterväglag. Vi vill att du ska hitta de bästa dubbdäcken till din bil och därför har vi valt att inkludera en mängd olika däck i vårt sortiment från flera olika däcktillverkare i olika dimensioner. Oavsett om du letar efter dubbdäck i storlek 205/55-16, 195/65-15, 205/60-16 eller någon annan däckdimension kan du hitta rätt storlekar för din bil i vårt produktsortiment.

Byt till dubbdäck på Vianor

När det är dags att byta till dina dubbdäck kan du få professionell hjälp på din närmaste Vianor verkstad. Slipp byta däck själv, samtidigt som du kan känna dig trygg när du kör bil på vintern, genom att låta våra erfarna däckexperter byta dina däck.

Vid ett däckbyte hos Vianor ingår även kontroller av lufttryck, mönsterdjup och slitagebild på dina dubbdäck. Vi passar även på att se över vanliga slitagekomponenter som exempelvis bromsklossar och bromsskivor, utan extra kostnad. Om din bil har problem som behöver åtgärdas får du ett kostnadsförslag av oss för service och eventuella reservdelar.

Däckbyte ingår när du köper nya dubbdäck hos Vianor

Köper du dina nya dubbdäck hos oss erbjuder vi även däckservice vid köp av däck. I servicen däckservice vid däckköp ingår:

  • Montering av däck på fälg
  • Nya ventiler
  • Hjulbalansering och vikter
  • Däckbyte av/på bilen
  • Vi säkerställer att däcken har korrekt lufttryck
  • Efterdragning av hjulbultar efter 10 mils körning (kostnadsfritt återbesök)
  • Återvinning av gamla däck

Låt våra däckexperter ta hand om din bil och sköta däckbytet medan du tar en kopp kaffe i vår bekväma kundmottagning. Du kan hitta din närmaste Vianor verkstad genom att klicka här och ringa eller maila för att boka tid för däckbyte.

Vad säger lagen om dubbdäck?

Enligt lagen får du köra med dubbdäck från den 1:a oktober till den 15:e april. Du kan dock köra med dubbdäck även utanför denna tidsperiod om väglaget kräver det, till exempel om det har varit kraftiga snöfall eller är is på vägarna där du bor. Om du är osäker på när du bör byta däck kan du självklart kontakta din närmaste Vianor verkstad för att få råd och svar på dina frågor om dubbdäck. Läs mer om regler och råd på däck.

När ska man byta till vinterdäck?

Datumen som du ska köra med vinterdäck skiljer sig från det som gäller för dubbdäck. I Sverige måste personbilar ha vinterdäck under perioden 1 december - 31 mars. Du kan byta till vinterdäck tidigare eller ha kvar dem längre om det råder vinterväglag där du kör utanför denna period. Vinterväglag är när en del av vägbanan eller vägrenen är täckt av is, modd eller snö.

Billiga dubbdäck

När du väljer däck kan billiga dubbdäck vara ett attraktivt alternativ. Ofta kan dock billiga dubbdäck inte matcha greppet på premium-dubbdäck på hala vägar, vilket är särskilt sant om vägen är täckt av is. De största skillnaderna mellan dubbdäck av högsta kvalitet och billigare dubbdäck är att högkvalitativa dubbdäck testas mer noggrant för att uppfylla de högsta standarderna för dubbar och dubbplacering, däckmönster, konstruktion och gummiblandning och miljöpåverkan

När du köper dubbdäck är det alltid bra att ta hänsyn till däckets köregenskaper. Även om billigare dubbdäck kan verka billigare till en början har premium dubbdäck oftast en längre livslängd, vilket innebär att du inte behöver köpa nya däck lika ofta. Med bättre dubbdäck kan du dessutom känna dig mer säker när du kör på riktigt hala vägar. 

Köp dubbdäck hos Vianor

Om du bor i en del av landet där det ofta är is på vägarna bör du definitivt funderar på att investera i premiumdäck. Hos Vianor kan du hitta både billiga dubbdäck och högkvalitetsdäck från marknadens bästa däcktillverkare. Vi har även erfaren personal i alla våra verkstäder som mer än gärna hjälper dig att välja rätt däck som passar just din bil och din körstil. Köper du dubbdäck hos oss kan du även lagra dina sommardäck på vårt däckhotell över vintern. Välkommen till din närmaste Vianor verkstad, där du kan prata med en däckexpert redan idag.