Köp personbil - vinterdäck

Personbil - Vinterdäck

Köp personbil - vinterdäck

Champiro Ice Pro

Nöjdhetsgaranti
Dubbat vinterdäck med rotationsbestämt mönster och hel mittribba ger bra styrförmåga i snö och modd
Från 713 kr/st
Betala ett däck i månaden med Vianorkortet Mer info
4 däck monterat och klart på bilen:
1008kr per månad.

IcePro 3

Nordiskt vinterdäck
Dubbdäck för personbilar
Från 1069 kr/st
Betala ett däck i månaden med Vianorkortet Mer info
4 däck monterat och klart på bilen:
1364kr per månad.

Winterpro 2

Nöjdhetsgaranti
Dubbfritt däck för personbil
Från 744 kr/st
Betala ett däck i månaden med Vianorkortet Mer info
4 däck monterat och klart på bilen:
1039kr per månad.
Tyre class: C1
Rullmotstånd: E
Våtgrepp: C
Ljudnivå dB: B 69dB

Winterpro HP

Nöjdhetsgaranti
Premium Friktionsdäck för personbilar & SUV
Från 1934 kr/st
Betala ett däck i månaden med Vianorkortet Mer info
4 däck monterat och klart på bilen:
2229kr per månad.

Vinterdäck - Välj rätt däck för en säker körning

Bra vinterdäck är en förutsättning för säker vinterkörning under de krävande förhållanden som Norden erbjuder.

Vinterdäck måste ge maximalt grepp för att klara de hala och ständigt föränderliga vägförhållandena i Norden. Snötäckta vägar, hala vägpartier och slask skapar utmanande förhållanden för vinterkörning, speciellt när det är vägpartier som är täckta av svartis som gör vägen extremt hal. Under dessa väderförhållanden ger högkvalitativa vinterdäck föraren säkerhet och är en förutsättning för säker körning. I vårt urval hittar du Nokian Hakkapeliitta dubbdäck och dubbfria vinterdäck, Nokian Nordman dubbade och dubbfria vinterdäck och ett brett utbud av vinterdäck från andra däcktillverkare som som Michelin, Bridgestone, Goodyear, GT Radial och Radar.

Dubbdäck eller dubbfria däck?

Det finns två typer av vinterdäck: dubbdäck och dubbfria däck som även ibland kallas för friktionsdäck (Klicka här för att läsa mer om skillnaderna mellan däcktyperna). När du väljer nya vinterdäck till din bil bör du lägga fokus på de körförhållanden där du främst kommer att använda däcken, liksom din körstil. Som tumregel ger vinterdäck med dubbar det bästa greppet i de förändrade väderförhållandena i Norden. De ger också kortare bromssträckor på is jämfört med dubbfria däck. Greppet på dubbfria vinterdäck har dock förbättrats avsevärt de senaste åren. Viktiga fördelar med dubbfria vinterdäck är körkomfort, lågt däckljud och inte minst lägre rullmotstånd vilket resulterar i lägre bränsleförbrukning. När du väljer dubbfria vinterdäck ska du vara uppmärksam på att de däcken du planerar att köpa är anpassade och utvecklade för nordiska väderförhållanden. Dubbfria vinterdäck som produceras för användning i centraleuropa har en helt annan gummiblandning som inte ger dig tillräckligt grepp under den nordiska vintern.

Byt till vinterdäck på Vianor

På Vianor monterar vi gärna vinterdäcken åt dig. Låt våra erfarna däckspecialister på Vianor ta hand om däckbytet åt dig, så att du helt enkelt kan njuta av en säker och bekväm körupplevelse. Genom att använda våra skickliga proffs kan du också vara säker på att dina vinterdäck har kontrollerats och uppfyller lagkraven för vinterdäck. Läs mer om Vianors däckservicetjänster här.däckmontering här.

Billiga vinterdäck kan ge obehagliga överraskningar på hala vägar

Att köpa billiga vinterdäck kan verka tilltalande när du väljer vinterdäck. Det är dock värt att överväga kvaliteten när du väljer däck till din bil. Premium vinterdäck är konstruerade och noggrant testade för att uppfylla de högsta standarderna när det gäller dubbar och dubbplacering, däckmönster, konstruktion, gummiblandning och miljöpåverkan, vilket ger förutsättningar för säker körning på hala vägar. Billigare vinterdäck uppfyller inte samma kriterier som ett premiumdäck, även om de är utrustade med dubbar.

När är rätt tid att byta vinterdäck?

Du måste använda vinterdäck i Sverige om det råder vinterväglag under 1 december till 31 mars. Dubbdäck är tillåtna från 1 oktober till 15 april. Läs om regler och råd om däck här.