Köp vinterdäck personbil

Vinterdäck Personbil

Köp vinterdäck personbil

Vinterdäck - Välj rätt däck för en säker körning

Bra vinterdäck är en förutsättning för säker vinterkörning under de krävande förhållanden som Norden erbjuder. Vi har ett brett utbud av högkvalitativa vinterdäck från några av marknadens ledande däcktillverkare. Hos Vianor får du dessutom utmärkt kundservice och professionell hjälp vid köp av däck och däckbyte.

Vinterdäck måste ge maximalt grepp för att klara de hala och ständigt föränderliga vägförhållandena i Norden. Snötäckta vägar, hala vägpartier, is och slask skapar utmanande förhållanden för vinterkörning. Detta är särskilt sant när det är vägpartier som är täckta av svartis som gör vägen extremt hal och farlig. Under dessa väderförhållanden ger högkvalitativa vinterdäck föraren bättre förutsättningar för att köra säkert med bra grepp. Vi har däck som är särskilt framtagna för just de vägförhållanden som vi har på svenska vägar under vintern.

I vårt urval hittar du Nokian Tyres Hakkapeliitta dubbdäck och dubbfria vinterdäck, Nokian Tyres Nordman dubbade och dubbfria vinterdäck och ett brett utbud av vinterdäck från andra däcktillverkare som som Michelin, Bridgestone, Goodyear, GT Radial och Radar.

Dubbdäck eller dubbfria däck?

När du köper vinterdäck kan du välja mellan två olika typer av däck: dubbdäck och dubbfria däck som även ibland kallas för friktionsdäck (Klicka här för att läsa mer om skillnaderna mellan de olika typerna av vinterdäck). När du väljer dina nya vinterdäck till din bil bör du lägga fokus på de körförhållanden där du främst kommer att använda däcken samt din egen körstil. 

Som tumregel ger vinterdäck med dubbar det bästa greppet på snö och is som är vanligt på nordiska vägar under vintern. Dubbdäck ger också kortare bromssträckor på is jämfört med dubbfria däck. Dubbfria vinterdäck har dock förbättrats avsevärt de senaste åren och har idag mycket bättre grepp än äldre modeller. 

Fördelarna med dubbfria vinterdäck är dock fortfarande körkomfort, lågt däckljud och inte minst lägre rullmotstånd vilket resulterar i lägre bränsleförbrukning. När du väljer dubbfria vinterdäck måste du alltid vara uppmärksam på att däcken du planerar att köpa är anpassade för nordiska väderförhållanden. 

Dubbfria vinterdäck som produceras för användning i centraleuropa har en helt annan gummiblandning än de däck som är tillverkade för nordiska vägförhållanden. Däck som är avsedd för körning i sydligare länder ger dig inte tillräckligt bra grepp på svenska väglag.

Byt till vinterdäck på Vianor

Hos Vianor kan du både köpa nya vinterdäck och få hjälp med däckmontering. Låt våra erfarna däckspecialister ta hand om däckbytet åt dig. Personalen i våra däckverkstäder är proffs på däck och har din körsäkerhet som högsta prioritet. 

Slipp oroa dig över däckbytet och fokusera istället på att njuta av en säker och bekväm körupplevelse. Om du byter dina däck hos en Vianor verkstad kan du också vara säker på att dina vinterdäck har kontrollerats och uppfyller lagkraven för vinterdäck. Läs mer om Vianors däckservicetjänster som till exempel däckmontering här.

Billiga vinterdäck kan ge obehagliga överraskningar på hala vägar

När du köper vinterdäck är kvaliteten på däcken ofta mycket viktigare än priset. Att köpa billiga vinterdäck kan verka ekonomiskt tilltalande när du väljer dina nya däck men dyrare premiumdäck är ofta det bättre långsiktiga valet. Premium vinterdäck är konstruerade för att uppfylla de högsta standarderna och är även noggrant testade innan de levereras till återförsäljaren.

Köper du premiumdäck kan du vara säker på att du får säkra däck med riktigt bra dubbar, dubbplacering, däckmönster, konstruktion, gummiblandning och miljöpåverkan. Alla dessa faktorer påverkar dina förutsättningar för säker körning på hala vägar under vintern. Billigare vinterdäck uppfyller inte samma kriterier som ett premiumdäck, även om de är utrustade med dubbar.

När är rätt tid att byta vinterdäck?

Många undrar ofta när exakt man ska byta till vinterdäck. Lagen säger att du måste använda vinterdäck i Sverige om det råder vinterväglag från 1:a december till 31:a mars. Dubbdäck är tillåtna från 1 oktober till 15 april. Läs mer om regler och råd om däck.

Lagen för vinterdäck kan vara särskilt svår att tolka om man inte kört bil särskilt länge. Hos din närmaste Vianor verkstad kan du få goda råd om när det är dags att byta till vinterdäck. Du får även hjälp med att välja nya vinterdäck om du behöver köpa nya däck och vi monterar självklart dina nya däck

I vår däckservice vid däckköp ingår även kontroll av lufttryck och balansering av hjulen samt efterdragning av hjulbultarna efter 10 mils körning. När det är dags att byta tillbaka till sommardäck kan du använda dig av vårt däckhotell och lagra dina vinterdäck till nästa säsong. Under däckbytet kan du slappna av och ta en kopp kaffe i vår kundmottagning. Kontakta din närmaste Vianor verkstad och boka tid för däckbyte via telefon, e-post eller via vår hemsida eller beställ dina däck online redan idag. Trygg resa.