Välj rätt däck till husvagn och skåpbil

När du ska köpa nya däck till din husvagn eller skåpbil är det viktigt att välja däck med rätt storlek och belastningsindex. C-däck är särskilt framtagna för denna typ av fordon men alla C-däck är inte lämpliga för alla husvagnar. Du kan ta hjälp av däckmärkningen på sidan av dina befintliga däck för att göra det lättare att hitta nya däck. I däckmärkningen finns all information du behöver för att göra letandet lättare.

Du kan självklart även prata med en däckexpert som Vianor, för att vara säker på att du väljer rätt däck till din husvagn. I våra bilverkstäder jobbar erfaren och kunnig personal som gärna hjälper dig att välja däck. Du kan även använda sökfunktionen på vår hemsida där du kan söka efter däck med registreringsnummer på husvagnen. Det går även att manuellt söka efter däck med hjälp av information som däckdimension och fälgstorlek.

Högkvalitetsdäck till husvagn

Det finns idag både billiga och dyrare däck till husvagn på marknaden. Skillnaderna mellan att köpa budgetmodeller och riktiga premiumdäck är stora, både sett till prestanda och hållbarhet. Premiumdäck slits inte ut lika fort och behöver därför inte ersättas lika ofta, vilket gör att de kostar mindre i längden än budgetmodeller. Hos oss hittar du riktiga premiumdäck till husvagn och skåpbil från flera olika däcktillverkare.

Vinterdäck och sommardäck till husvagn

Precis som andra fordon finns C-däck lämpliga för vinter- och sommarsäsongen. Vi har ett brett sortiment av vinterdäck till husvagn, både med och utan dubbar samt sommardäck från några av marknadens ledande däcktillverkare. Kontrollera mönsterdjupet och skicket på dina befintliga däck för att veta när det är dags att köpa nya däck. 

Mönsterdjupet på sommardäck för husvagn måste vara minst 1,6 mm medan vinterdäcken måste ha ett mönsterdjup på minst 3 mm. Det är dock rekommenderat att byta till nya däck innan du når dessa gränser, då däcken börjar tappa sina greppegenskaper långt innan mönsterdjupet börjar närma sig den lägsta lagliga gränsen. 

Detta är särskilt sant om du kör med väldigt tung last och på vägar av sämre skick. När det är dags att byta till sommar- eller vinterdäck kan du både få hjälp med däckbyte hos Vianor samt lagra dina däck i vårt däckhotell fram till nästkommande säsong.

Däckhotell - En enkel och praktisk lösning

Om du inte har tillräckligt med utrymme för att förvara dina sommar- eller vinterdäck till husvagn kan du alltid använda dig av Vianors däckhotell. I vårt däckhotell lagras dina däck i en skonsam miljö, med mild temperatur och skyddat från väder och kyla. Däck som förvaras inomhus håller längre och slits inte ut lika fort under körning.

Vårt däckhotell är en enkel och praktisk lösning, som garanterar att dina däck är skyddade från både väder och oförutsedda skador. Du slipper dessutom släpa med dig däcken till verkstaden när det är dags att byta däck igen. 

Däck till husvagn och relaterade tjänster

Förutom att erbjuda brett utbud av högkvalitativa C-däck och däckhotell, erbjuder Vianor också andra relaterade tjänster som till exempel bromsbyte, däckbalansering och AC-service. Vi har en omfattande erfarenhet av bilar och däck och vi strävar även alltid efter att erbjuda den bästa servicen för våra kunder.

Vårt dedikerade team av bilexperter har en stark kundfokus och strävar alltid efter att hjälpa dig att köra säkert och bekvämt. Vare sig du behöver råd om vilka däck du ska välja till din husvagn eller behöver hjälp med ett oljebyte kan du vara säker på att du får kompetent hjälp hos Vianor.

Köp däck till husvagn och boka däckbytet online

Vianor gör det enkelt för dig att köpa däck till husvagn och boka däckbyte online direkt här på vår hemsida. Du kan enkelt välja din närmaste verkstad och boka en tid som passar dig. Våra erfarna däckexperter tar hand om däckbytet och du kan ta en kopp kaffe och slappna av i vår kundmottagning medan du väntar. Vi ser till att dina nya däck monteras på korrekt sätt, så att du kan känna dig trygg på vägarna.

När du köper dina nya däck till husvagn hos oss kan du enkelt lägga till vår däckservice vid köp av nya däck som inkluderar allt från montering av däck på fälg och kontroll av lufttryck till efterdragning när du har kört 10 mil med de nya däcken. Du får även råd om hur du bäst kör in dina nya däck och vad du bör tänka på när de är helt nya. Välkommen att boka tid hos din lokala Vianor verkstad redan idag.

Dags för nya däck?

Hitta lämpliga däck enkelt baserat på registreringsnummer, däckstorlek eller bilmodell.

Etsi renkaat