Köp däck

Däck till SUVs och stadsjeepar | Vianor

Köp däck

Hakkapeliitta R5 SUV

TestvinnareNyhet!Hakka-skyddAramid SidewallNordiskt vinterdäck
Den nya Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 SUV är ett dubbfritt vinterdäck för personbilar, crossovers och SUV:ar, designat för att tillgodose behoven hos tunga och stora fordon. Hakkapeliitta R5 SUV erbjuder optimerad stabilitet, hållbarhet och slitagetålighet samtidigt som det hanterar höga belastningar precist och tillförligt. De unika Arctic Grips Crystals garanterar klassens bästa isprestanda, och de aramidförstärkta däcksidorna erbjuder bättre slitstyrka och skydd mot punktering.
Från 2470 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: B
Våtgrepp: D
Ljudnivå dB: B 71dB

North 9 SUV

Nyhet!Nordiskt vinterdäck
Nordman North 9 SUV är ett dubbat vinterdäck för SUV:ar och crossovers som erbjuder solid prestanda för alla vinterförhållanden
Från 2104 kr/st

Hakkapeliitta 10 SUV

(16 kundomdömen)
Nordiskt vinterdäckTestvinnareNyhet!Hakka-skyddAramid SidewallNordiskt vinterdäck
Nya Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV vinterdubbdäck är tillverkat för att ge ultimat säkerhet i de situationer där det behövs mest. Nya Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV ger nästa generations säkerhet, en innovativ kombination av överlägset vintergrepp, körkomfort och hållbarhet. Nokian Tyres Double Stud teknologi erbjuder maximal säkerhet på is och snö, dubbarna i slitbanans mittparti förbättrar greppet vid acceleration och inbromsning medan dubbarna på skulderpartierna maximerar greppet i kurvor och vid filbyten. Däcket har ett kraftigt sajpat däckmönster ger stabilitet under körning, och Aramid Sidewall-teknik ökar däckets hållbarhet och förhindrar dyra och farliga däckskador.
Från 2689 kr/st

Hakkapeliitta R3 SUV

(5 kundomdömen)
Nordiskt vinterdäckAramid SidewallNordiskt vinterdäck
Utmärkt grepp och stabila köregenskaper på is och snö
Från 2790 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: B
Våtgrepp: E
Ljudnivå dB: B 72dB

Nordman 8 SUV

Nordiskt vinterdäck
Dubbdäcket Nordman 8 SUV är designad för stora SUV-ar och ger ett balanserat vintergrepp, oavsett om du kör på is, snö eller slask.
Från 1913 kr/st

Nordman RS2 SUV

Nordiskt vinterdäck
Nordman RS2 SUV är ett dubbfritt vinterdäck för nordiska vinterförhållanden, med pålitligt och balanserat grepp på alla väglag.
Från 1840 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: C
Våtgrepp: E
Ljudnivå dB: B 72dB

Blizzak DM-V3

Nordiskt vinterdäck
Bridgestone Blizzak DM-V3 är ett dubbfritt SUV-vinterdäck utvecklat för tuffa klimat.
Från 2205 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: E
Våtgrepp: E
Ljudnivå dB: B 72dB

Blizzak LM005

Bridgestone Blizzak LM005 är ett dubbfritt däck för personbilar och SUV:ar med utmärkta prestanda i både snö och våta förhållanden.
Från 1387 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: C
Våtgrepp: B
Ljudnivå dB: B 71dB

IcePro 3 SUV EVO

Nyhet!Nordiskt vinterdäck
GT Radial IcePro SUV 3 EVO dubbade vinterdäck är designade för SUV:ar för att ge bättre grepp på isiga och snöiga vintervägar.
Från 1735 kr/st

Välj rätt SUV däck & stadsjeep däck

SUV däck är för bilmodeller som är tillverkade för att kunna hantera tung last och har en kraftfullare motor än vanliga personbilar. Därför finns det en del skillnader mellan SUV däck och vanliga bildäck. SUV eller stadsjeep däck har en förstärkt struktur för att klara av den tunga lasten av en SUV. De är även designade för att ha bättre bromsprestanda och väggrepp vid höga hastigheter. Precis som vid valet till personbilar är det viktigt att du investerar i högkvalitativa däck för att du ska kunna köra säkert och för att däcken ska hålla så länge som möjligt.

Att tänka på vid val av SUV däck

När du väljer däck till din stadsjeep eller SUV behöver du självklart ta hänsyn till säsongen. Under sommaren ska du köra med sommardäck och under vintern bör du ha ordentliga vinterdäck. Observera att däck med markeringen M+S (Mud & Snow) inte är designade för nordiskt vinterväglag med kompakt snö. Dessa däck passar bättre under tidig vår och sen höst när vägarna inte är täckta av is.

Följ biltillverkarens rekommendationer

Se alltid till att däcken du köper till din SUV eller stadsjeep möter tillverkarens krav som du hittar i bilens instruktionsbok. Det är viktigt att däcken har rätt lastindex och mått. Fel lastindex kan leda till däcken går sönder vid tung last och fel diameter eller storlek på däcken kan leda till sämre styrbarhet och olyckor. Om du inte är säker på vilka stadsjeep däck du bör välja kan du alltid kontakta din lokala Vianor verkstad och få hjälp av våra däckexperter.

Kontrollera produktionsdatumet på dina SUV däck

Du hittar produktionsdatumet på däckets sida i form av fyra inringade siffror. Siffrorna visar tillverkningsmånad och år. Köp aldrig däck som har förvarats i mer än 5 år. Även om de aldrig använts är dessa däck inte säkra att köra med.

Egenskaper hos SUV och stadsjeep däck

En stadsjeep är vanligtvis tyngre än en vanlig personbil. Motorn är kraftfullare och ofta större och SUV:ar är avsedda för tyngre last än vanliga bilar. Därför behöver dessa bilmodeller även särskilda däck, tillverkade för just stadsjeepar och SUV:ar. SUV däck har vanligtvis en förstärkt ram och ett mellanlägg. SUV däck är mer slitstarka än vanliga däck och är därför svårare att punktera om du skulle köra på något vasst. Förutom standard markeringarna du hittar på alla däck har SUV däck ofta fler symboler på däckets sida. 

Dessa kan vara symboler som till exempel:

  • HP (High Performance): Däck avsedda för körning i höga hastigheter utan höga buller ljud. High Performance däck tillverkas av en mjuk gummiblandning och slits därför ut snabbare än andra SUV däck. Dessa däck är inte avsedda för offroad körning utan är till för dig som endast kör din SUV på asfalterade vägar.
  • ST (Sports Terrain): Samma princip som HP däck, används endast vid körning på bra vägar och motorvägar. Skillnaden här är att SP däck har mindre hårda sidoväggar och ger en bekvämare körning.
  • HT (Highway Terrain): Dessa däck är också tillverkade för körning på asfalterade vägar men har måttligt bra grepp även på lervägar på landet. De rekommenderas däremot inte för offroad körning.
  • AT (All Terrain): Universaldäck som har utmärkta egenskaper på både asfalterade vägar och lätt terräng som t.ex. grusvägar. All Terrain SUV däck har stärkta sidoväggar och klarar av körning på sand, sten och snö.
  • MT (Mud Terrain): Däck för dig som nästan aldrig kör på asfalterade vägar. Tillverkade för att få bra grepp på lera och sumpmark med djupa mönster. Rekommenderas inte för körning på motorvägar.

Få hjälp med att hitta rätt däck till din SUV hos Vianor

För att hitta rätt däck till din bil kan du antingen titta i din bils instruktionsbok och leta manuellt eller använda den smarta sökfunktionen på vår hemsida. Här söker du antingen via registreringsnummer, bilmodell eller däckdimension. Du kan sortera resultaten efter vinterdäck, sommardäck och dubbdäck för att få en bättre överblick. Vi har listat både rullmotstånd, ljudnivå, klass och våtgrepp på vår hemsida, så att du enkelt kan hitta de däck som passar just din bil. 

Om du hellre vill ha personlig service och hjälp kan du komma in till din närmsta Vianor verkstad och prata med våra däckexperter. Hos oss kan du både få hjälp med att köpa rätt däck, byta däck, lagra dina däck på vårt däckhotell eller dra nytta av våra många andra typer av service för din bil. Våra verkstäder har gratis wi-fi och vi bjuder alltid på kaffe medan du väntar.