Att välja BMW sommardäck

Under sommarförhållanden är BMW:s sportiga egenskaper och prestanda som bäst. Men din bil behöver fortfarande sommardäck som matchar dess egenskaper.

Om du har en sportig BMW-modell är det lämpligt att investera i högpresterande sommardäck. Däck som är utformade för kraftfulla bilar och sportig körning ger säker kraftöverföring och exakt styrrespons under alla förhållanden.

I Sveriges varierande klimat måste sommardäcken också kunna fungera i sämre körförhållanden. I sådana fall är ett bra våtgrepp avgörande.

Till exempel Nokian Tyres däck i Hakka-serien som är utformade för nordiska förhållanden uppfyller alla ovan nämnda kriterier utmärkt.

Så väljer du BMW vinterdäck

I Sverige måste vinterdäck användas mellan 1 december och 31 mars, eller när väderförhållandena kräver det. Vinterdäcken används vanligtvis under nästan halva året, så det är värt att investera i säkra och bekväma vinterdäck.

Välj vinterdäck för nordiska förhållanden till din BMW, oavsett om det är dubbdäck eller dubbfria däck. Kraven på vinterdäck i de nordiska länderna är mycket strängare än i övriga Europa och de centraleuropeiska vinterdäcken har inte samma goda grepp på is och snö.

Genom att välja nordiska vinterdäck kan du tryggt ta dig igenom vintersäsongen och njuta av din BMW:s högkvalitativa köregenskaper oavsett väderförhållanden. Med högkvalitativa vinterdäck får du ett säkert grepp på is, snö och slask utan att kompromissa med körkomforten.

Däck för hybrid- och eldrivna BMW

Liksom andra biltillverkare har BMW snabbt elektrifierat sitt modellprogram, och allt fler BMW-modeller finns tillgängliga med hybriddrivlinor eller helt elektriska drivlinor.

När du väljer däck till elbilar och plug-in-hybrider ska du förutom de vanliga kriterierna även vara uppmärksam på följande:

Batteriets vikt

Särskilt hos BMW-elbilar kan den extra vikten av ett stort batteri kräva däck med en ökad belastningsgrad, vilket kan kännas på XL-märkningen som finns i däckbeteckningen.

Däck som är konstruerade för elbilar tar också hänsyn till fordonens högre massa. I vårt sortiment hittar du ett brett urval av däck med högre belastningsgrad för elbilar.

Däckets rullmotstånd

För elektriska drivlinor är energieffektiviteten avgörande, eftersom små förändringar kan öka fordonets räckvidd mellan laddningarna med flera kilometer.

Förutom körstil och förhållanden är det fordonets däck som har störst inverkan på energiförbrukningen. Genom att välja däck med lågt rullmotstånd förbrukar fordonet mindre energi för framdrivning, vilket gör att du kan resa längre på en enda laddning. På samma sätt minskar sådana däck bränsleförbrukningen i bilar med förbränningsmotor.

Däck som är särskilt utformade för elbilar har lågt rullmotstånd utan att ge avkall på grepp eller säkerhet.

Däckljud

Den elektriska drivlinans dämpade ljud innebär att däckljud, som vanligtvis döljs av ljudet från en förbränningsmotor, blir mer märkbara.

Högkvalitativa däck möjliggör lågt däckljud utan att kompromissa med körkänsla, grepp eller säkerhet. Premium- och elfordonsspecifika däckmodeller prioriterar inte bara körkomfort utan även ett lågt ljud.

Däck för el- och hybridbilar hos Vianor

Ovanstående kriterier gäller även för valet av däck till hybrid- och elbilar från andra tillverkare, inte bara BMW. I vårt utbud hittar du däck för helt eldrivna bilar och hybridbilar, oavsett tillverkare.

Till exempel är alla Nokian Tyres -däck lämpliga för elbilar. Däcken är märkta med Electric Fit™, vilket garanterar deras säkerhet och kompatibilitet.

Dessutom har många däcktillverkare lanserat däckmodeller som är särskilt utformade för elbilar och som betonar viktiga egenskaper som lågt rullmotstånd och låga bullernivåer.

Vilka däckstorlekar passar till BMW?

BMW har under sin över hundraåriga historia tillverkat ett stort antal olika bilmodeller. Däckets storlekar varierar mellan olika modeller. Nedan hittar du tips för att välja rätt storlek på däcken.

Använd Vianors däcksökningstjänst

Det enklaste sättet att hitta rätt däckdimension är att använda Vianors däcksökningsfunktion. Med vår däcksökning kan du söka efter sommardäck baserat på din bils modell, registreringsnummer eller däckstorlek.

Genom att ange din bils registreringsnummer eller tillverkare, modell, årsmodell och motor i sökmotorn hittar Vianors däcksökning automatiskt de däck som passar din bil enligt BMW:s standard för däckmontering.

Kontrollera alltid den aktuella däckstorleken

Observera att många BMW-modeller använder olika däckdimensioner fram och bak, och att många BMW-standardfälgar är bredare på bakaxeln. Kontrollera alltid storleken på dina nuvarande däck innan du beställer nya.

Du hittar storleken på dina nuvarande däck på sidoväggsmärkningarna, som anger däckbredden i millimeter, däckets sidoförhållande, fälgstorleken samt belastnings- och hastighetsklasserna.

Kan däckstorleken ändras?

Det är möjligt att ändra däckdimensionen från tillverkarens rekommenderade standardmontering. På många BMW kan däckstorleken ha ändrats, till exempel på grund av montering av större fälgar. Observera att diametern inte kan ändras hur mycket som helst.

På fyrhjulsdrivna fordon måste rullomkretsen för varje däck förbli densamma även efter att däckstorleken har ändrats. Du kan enkelt beräkna rullomkretsen med Vianors däckkalkylator.

Köp BMW däck från Vianor

I vårt sortiment hittar du högkvalitativa och högpresterande däck till alla BMW-modeller. Om du behöver hjälp med att välja rätt däckmodell eller är osäker på rätt däckstorlek, besök din närmaste Vianor verkstad.

Vianors proffs hjälper dig att välja de däck som bäst passar din bil och körstil. Däck kan enkelt beställas och monteras på samma serviceställe.

 

Förutom däckbyten erbjuder många Vianor verkstäder ett brett utbud av andra tjänster, till exempel hjulinställning eller Vianor basservice.