Balanserat grepp, mer komfortabelt: Nya Nokian Hakkapeliitta R3 och Nokian Hakkapeliitta R3 SUV – trygghet i nordiska vinterförhållanden

19.01.2018

Nya dubbfria vinterdäcket Nokian Hakkapeliitta R3 ger trygghet när snöovädret överraskar och på snabbt frysande vägar. Däckets ännu bättre isgrepp och köregenskaper bygger på konceptet Arctic Sense Grip som utvecklats av Nokian Tyres och som ger optimerade, exakta och tysta köregenskaper både i halt vinterväglag och på barmark.

Nya Nokian Hakkapeliitta R3 och Nokian Hakkapeliitta R3 SUV - trygghet i nordiska vinterförhållanden

Nästa generations dubbfria vinterdäck för det nordiska klimatet från världens nordligaste däcktillverkare är det främsta valet för förare som uppskattar förstklassig säkerhet, unik körkomfort och miljövänligare körning. Olika typer av lameller i det nya mångsidiga vinterdäcket anpassar sig efter varierade väglag och ger utmärkt grepp. Däckets extremt låga rullmotstånd minskar bränsleförbrukningen och ökar körsträckan för elbilar betydligt.

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV är ett nytt högpresterande vinterdäck för effektiva SUV-bilar.

Det lätthanterade däcket ger utmärkt vintergrepp, vilket gör körningen till ett behagligt vinteräventyr både i livlig stadstrafik och på backiga grusvägar. Däcket rullar lätt och har logiska och stabila köregenskaper både vid acceleration på isiga vägar och i kurvor på våta vägar i hög hastighet. Den robusta konstruktionen och de Aramid-förstärkta däcksidorna ökar slitstyrkan genom att ge extra skydd mot stötar och skärskador som kan sätta stopp för resan.

Nokian Hakkapeliitta R3 gör det enkelt att köra på nordiska vägar. Det breda sortimentet med 68 produkter i dimensioner från 14 tum till 21 tum gör däcket till ett perfekt val till moderna bilmodeller, inklusive hybrider och elbilar. Sortimentet omfattar bland annat: Tesla Model S, Tesla Model 3, BMW i3 och VW e-Golf. Det nya däcket har hastighetsklass R (170 km/h). Däck med en profil på 45 eller lägre är utvecklade för högre hastigheter och har hastighetsklass T (190 km/h).

Sortimentet av Nokian Hakkapeliitta R3 SUV omfattar 63 produkter i dimensioner från 16 tum till 21 tum. De flesta dimensionerna är XL-märkta för högsta möjliga bärighet. När det gäller hybrid- och elbilar passar nya Hakkapeliitta R3 SUV till exempel perfekt till Volvo XC90, BMW X5, MB GLC 350e och Tesla Model X. Hela det moderna produktsortimentet kommer att bli tillgängligt hösten 2018 när vinterdäckssäsongen börjar. Huvudmarknaderna för de nya vinterdäcken i Hakkapeliitta-familjen är de nordiska länderna, Ryssland, Nordamerika, Japan och Kina. 

Mer komfort och trygghet

Snabba väderomslag är ett känt faktum i hela världen. Därför är det inte förvånande, som Nokian Tyres kundenkät visar, att de som köper dubbfria vinterdäck inte bara uppskattar körkomforten utan också vill ha ett pålitligt grepp och bra köregenskaper på is, snö och våta vägar. Speciellt i de nordiska länderna är det vanligt att kunderna efterfrågar bra isgrepp.

– Nya Nokian Hakkapeliitta R3 ger största möjliga trygghet i olika typer av vinterväglag. Vi kan verkligen säga att vinterkörning handlar om balansgång mellan säkerhet och komfort. Det nya däcket rullar smidigt och tyst. Däcket ger exakta och känsliga köregenskaper och behåller det för vintersäkerheten viktiga sidogreppet både vid filbyten och i kurvor, säger Marko Rantonen, Product Development Manager på Nokian Tyres.

Arctic Sense Grip – utmärkt grepp och fin komfort på vintervägar

Konceptet Arctic Sense Grip ger ett förstklassigt väggrepp i vinterväglag och exakta samt bekväma köregenskaper. De datoroptimerade lamellerna och extra inskärningarna i det symmetriska däckmönstret, fungerar optimalt i varierande väglag, på is, snö och barmark.      

Vintrarna är numera mer varierade än förr, vilket gör att vi kör mer på barmark. Däckets hakformade lameller (Center Block Siping) i mönstrets mittparti gör mittribban, som liknar ett träd, mer styv. Mönsterblocken sitter ordentligt fast med varandra och ger stabila och säkra köregenskaper även i högre hastigheter på torra vägar.

Kamformade lameller i mitten på däckets skuldror gör mönsterblocken mer styva, vilket ger utmärkt styrkänsla.

Pumplameller förbättrar greppet på våta vägar och i snöslask

Många nya innovationer och vidareutvecklade beprövade lösningar stöder de Hakkapeliitta-typiska köregenskaperna. I mitten av slitbanan finns de välbekanta patenterade pumplamellerna och deras antal har ökats.

Pumplamellerna tar bort, eller pumpar ut, vatten från vägbanan för att ge ett stabilt och säkert grepp på våta vägar och i snöslask. Vid däckets kanter finns ett tätt nät av lameller. De vassa sicksackkanterna öppnar och stänger sig vid inbromsning och acceleration, vilket ökar våtgreppet.

Cryo Crystal 3-partiklar maximerar isgreppet

För att utveckla världens bästa vinterdäck krävs att däckets mönster, konstruktion och gummiblandning samspelar med varandra. Det krävs nästan fyra års utvecklingsarbete och över 10 000 mil testkörning i riktig trafik. Utöver omfattande laboratorie- och indoortester användes också datormodellering och höghastighetskameror under det krävande utvecklingsarbetet. För att klara extrema vinterförhållanden har Nokian Hakkapeliitta R3 vidareutvecklats i ”White Hell”, Nokian Tyres testcenter i Ivalo, norr om polcirkeln.

Däckets nya generations gummiblandning innehåller Cryo Crystal 3-partiklar som ger ett utmärkt sidogrepp och grepp rakt fram. De små kristallerna i gummiblandningen fungerar som inbyggda dubbar med många vassa kanter. Medan däcket slits kommer de jämnt fördelade förnybara kristallerna av biomaterial fram och förbättrar greppet.

Det mjukare översta lagret av gummiblandningen på däckets cap & base-konstruktion förbättrar väggreppet samtidigt som det mer robusta nedersta lagret av gummiblandningen ger extra stabilitet. Den nya gummiblandningen i de nya Hakkapeliitta-produkterna ger ett utmärkt is-, snö, och våtgrepp och mycket bra slitstyrka i varierande förhållanden.

Mellan mönsterblocken på skulderpartierna finns speciella snöklor (Snow Claws) med många kanter som ger ett balanserat grepp på is och snö, särskilt vid inbromsning och acceleration.

Sparar bränsle

Nordiska dubbfria vinterdäck får ofta bästa betyg för lågt rullmotstånd när olika däcktyper jämförs. Däckets lättrullande mönster och slitbanegummiblandning av senaste teknik ger Nokian Hakkapelitta R3 minimalt rullmotstånd, till och med lägre än på sommardäck. Nokian Hakkapeliitta R3 har upp till fem procent lägre rullmotstånd än föregångaren Nokian Hakkapeliitta R2. Även det däcket har ett lågt rullmotstånd och däcket var det mest bränslesnåla vinterdäcket i biltidningarnas vinterdäcktester.

Lågt rullmotstånd sparar bränsle och ökar körsträckan för elfordon. Jämfört med liknande premium vinterdäck, förbrukar bilar med Nokian Hakkapeliitta R3 uppskattningsvis två procent mindre bränsle. I Sverige kan till exempel en förare i genomsnitt spara upp till 27 liter bränsle vilket minskar koldioxidutsläppen med cirka 67 kilo på fyra år, vilket är ett vinterdäcks beräknade livslängd.

Däck med lågt rullmotstånd har också en positiv inverkan på samhället. Om alla personbilar i Sverige använde Nokian Hakkapeliitta R3-däck under produktens livslängd, skulle bränslebesparingarna vara 140 miljoner liter och koldioxidutsläppen skulle minska med cirka 345 000 ton. Från samhällets synvinkel är nyttan av denna koldioxidutsläppsminskning uppskattningsvis 14 miljoner euro.*

Nya Nokian Hakkapeliitta R3  SUV – Komfortabla och stabila köregenskaper

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV är ett sportigt och stiligt prestandadäck vars moderna och aggressiva däckmönster ger pålitliga köregenskaper. Den nya produkten stöder aktivt SUV-bilarnas stabilitetssystem och bär stora axelvikter flexibelt och exakt. Däckets raka, effektivt räfflade skuldror ger fler greppkanter, vilket förbättrar greppet i sidled, särskilt i snäva kurvor.

Mönstrets mittribba som är bredare än vad som är vanligt på personbilsdäck och de massiva mönsterklackarna ger extra stabilitet även för de mest tunga fordon. Konceptet Arctic Sense Grip och de kraftigt lamellerade mönsterklackarna som breder ut sig åt sidan ger förare av effektiva SUV-bilar balanserade grepp- och köregenskaper även vid extrema situationer. Däcket ger komfortabla köregenskaper utan överraskningar från höstens första halka.

Hakkapeliitta R3 SUV har en mer robust gummiblandning, speciellt utvecklad för mångsidig SUV-bruk. Den klarar utan problem även dåliga vägar och ger ett säkert grepp och stabila köregenskaper. Den robusta dubbelkonstruktionen optimerar slitstyrkan för varierande vägförhållanden.

Aramid-förstärkta däcksidor maximerar slitstyrkan

Skador på SUV-däck beror ofta på slag mot däcksidan. Precis som alla andra Nokian Tyres SUV-däck har även Nokian Hakkapeliitta R3 SUV aramid-förstärkta däcksidor. Den unika lösningen ger SUV-däck bättre skydd mot slag och skärskador. Gummiblandningen i däcksidan innehåller extremt starka aramidfiber, som även används i skottsäkra västar, och ger ett utmärkt skydd mot slitage och skärskador.

Patenterad säkerhet

Som tidigare finns mitt i mönstret den av Nokian Tyres patenterade slitagevarnaren  (Driving Safety Indicator DSI). Vinterslitagevarnaren snöflingan (Winter Safety Indicator WSI) förblir synlig tills mönsterdjupet är fyra millimeter. När snöflingan har slitits bort är vintergreppet inte längre säkert och det är dags att köpa nya däck. I infoområdet på däcksidan kan man kan markera lufttrycket och däckets plats, vilket ökar säkerheten ytterligare. Där kan man även markera dragmomentet för hjulbultarna.

Nokian Hakkapeliitta R3 – Nordisk komfort   

  • Utmärkt väggrepp och kontrollerade köregenskaper på is och snö. 
  • Maximal körkomfort i alla vinterväglag 
  • Sparar bränslekostnader  

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV – Nordisk komfort och stabilitet 

  • Förstklassigt väggrepp och stabila köregenskaper på is och snö.  
  • Underhållande körkänsla  
  • Aramid-förstärkta däcksidor för extrem slitstyrka 

Förstklassigt vintergrepp, mer komfortabla köregenskaper. Konceptet Arctic Sense Grip. Olika typer av lameller anpassar sig till varierande väglag, vilket ger ett utmärkt grepp och komfortabla samt tysta köregenskaper. Diamanthårda, kristalliknande Cryo Crystal 3 greppartiklar med många kanter i gummiblandningen greppar effektivt i underlaget och ökar speciellt isgreppet.

Utmärkt grepp på is och snö – snöklor. Snöklorna med många kanter mellan mönsterblocken och däckets skuldror ger ett balanserat grepp på is och snö, särskilt vid inbromsning och acceleration.

Balanserade köregenskaper, mer körkomfort – Aggressivt däckmönster. Det aggressiva däckmönstret täcks av ett ännu tätare nät av lameller och V-formade skärningar på båda sidorna av mittribban. Dessa extra kanter ger utmärkt sidogrepp och grepp rakt fram. Det kraftigt lamellerade däckmönstret, tillsammans med den flexibla gummiblandningen för låga temperaturer, dämpar stötar vid körning på dåliga och ojämna vägar.

Rullar stabilt – Cap & Base-konstruktion. Det mjukare översta gummilagret i Cap & Base-konstruktionen förbättrar greppet och det mer robusta nedersta gummilagret ger extra stabilitet.  

Bättre grepp på is och snö – Lamellväckare. Lamellväckare har visat sig vara effektiva och de finns både på däckets skuldror och i mitten av mönstret. Lamellväckare ökar säkerheten i snabbt varierande väglag genom att den bredare lamellen aktiverar den smalare lamellen, vilket ger extra grepp i extrema situationer.

Unik slitstyrka – Tekniken Aramid Sidewall. Aramidfiber stärker däcksidorna och ger extra slitstyrka och skydd i krävande körning. Fibrerna gör däcket mer resistenta mot slag och skärskador.

e o* Beräkningarna baseras på en jämförelse mellan Nokian Hakkapeliitta R3s rullmotstånd och rullmotstånd hos andra premium vinterdäck. De viktigaste antagandena som används i beräkningarna är följande: Antal personbilar i Sverige 4,8 miljoner, årlig genomsnittlig körsträcka i Sverige 12 200 km och årlig genomsnittlig förbrukning i Sverige 6,4 l / 100 km. Vinterdäck beräknas utgöra 45 procent av körsträckan. För samhället har värdet för minskade koldioxidutsläpp antagits vara 40 euro per ton koldioxid, vilket är i linje med de värden som

används av Trafikverket i Finland, Statens Vegvesen i Norge och USA:s miljöskyddsmyndighet (US Environmental Protection Agency). Källa: Bedömning baserad på KPMGs True Value-metodik.


Nyheter från Vianor

Oktober, 2020

Vänta inte för länge med däckbytet och du kan köra säkert när halkan kommer
Däck- och bilservicekedjan Vianor rekommenderar att vara förutseende och inte vänta för länge med däckbytet. Genom att byta till vinterdäck i god tid innan halkan kommer slipper du köerna på däckverkstäderna. Dessutom är det bra att slippa köandet ifall covid-19 förvärras.

 


Mars, 2020

Viktig information gällande coronavirus (covid-19) och smittspridning
Vi arbetar aktivt med säkerheten för våra kunder och anställda. För att minimera smittspridning av coronaviruset (covid-19) har vi vidtagit åtgärder för att ge dig som kund en trygg och säker vistelse. Vi följer utvecklingen noggrant och vidtar åtgärder löpande enligt rådande direktiv.

 


December, 2019

Kör försiktigt i jultrafiken så kommer du fram säkert
Nu är det dags för många att packa bilen och åka till julfirande med släkt och vänner. Det innebär tät trafik på många vägar vilket ökar kraven både för föraren och bilen. På vintern är det särskilt viktigt att kolla däcken och lufttrycket före resan. En tungt lastad bil behöver mer luft i däcken. Även ett lugnt och förståndigt körsätt ökar säkerheten.

Vilt och felformade kurvor stora olycksrisker på vintern
Utöver hala vägar generellt är det främst två saker du bör vara extra uppmärksam på vintertid. För det första fortsätter viltolyckorna att öka och det sker nu en olycka var åttonde minut. Den andra faran är felutformade kurvor, med andra ord kurvor där vägbanans lutning är felaktig. Halt väglag ökar olycksrisken i båda fallen och därför gäller det att ha bra vinterdäck för att minska olycksrisken.

 


September, 2019

Ökad risk för vattenplaning på hösten – däckets mönsterdjup och förarens körstil betyder mer än våtgreppsmärkning
Höstens regn ställer sina extra krav på däcken. Enligt Nokian Tyres däckexpert innebär en hög klassificering i EU:s däckmärkning inte automatiskt att risken för vattenplaning minskar.

 


Juni, 2019

Dags för bilsemester? Motorväg är inte alltid den bästa rutten
Många svenskar gör sin semesterresa med bilen, antingen åker man till sommarstället eller på längre bilsemester i Sverige eller utomlands. Här får du några tips om hur du kan få mer ut av bilsemestern.

 


Maj, 2019

Vinterdäck på sommaren allt vanligare
Cirka 250 000 personbilar kör med vinterdäck under sommaren. Enligt Nokian Tyres däckexpert är det farligt för både bilföraren själv och medtrafikanter. Ett nytt test visar att dubbfria vinterdäck har över 40 procent längre bromssträcka än sommardäck på sommarväglag.

 


April, 2019

Tre skäl att kolla lufttrycket i samband med däckbytet
I samband med skifte till sommardäck är det även klokt att kolla lufttrycket då det påverkar både säkerheten, däckens livslängd och bränsleförbrukningen.

Varför så högt däckljud på våren?
Äntligen sommardäck på bilen och dags för vårens och sommarens många biläventyr. Efter några mil med sommardäck blir många bilägare förvånade, däckljudet är ju fortfarande högt. Hur kan det komma sig, sommardäck ska ju vara tysta och komfortabla. Är det fel på mina däck eller kan det vara hjullagret som låter? Oftast är svaret enkelt, det är varken fel på dina däck eller hjullager utan på våren är asfalten extra grov vilket ökar däckljudet.

Smala eller breda däck? Så här påverkar ditt val körningen
Många bilägare vill ha sommardäck som ser bättre ut än vinterdäcken och väljer bredare lågprofildäck som ser mer sportiga ut. Valet av däck påverkar bilens utseende, körkomfort, köregenskaper och många andra egenskaper.

 


Mars, 2019

Snart dags för sommardäck - kvalitetsdäck ovärderliga när det väl gäller
Ett säkert vårtecken i april är när sommardäckssäsongen börjar. Nokian Tyres har ett stort och vältäckande sortiment av Nokian Hakka sommardäck som uppskattas av konsumenterna och som har klarat sig bra i däcktester. Nokian Hakka sommardäck är kända för sin höga kvalitet och slitstyrka samt för sina säkra och komfortabla köregenskaper.

Världens första självkörande buss som klarar alla väglag har Nokian Hakkapeliitta däck
Gacha är världens första självkörande buss som kan köra på alla väglag, även på vinter. Det som gör Gacha unik är att den fungerar pålitligt även i svåra förhållanden, när det är mörkt, när det regnar eller snöar, eller när vägen är slaskig. Den eldrivna Bussen har Nokian Hakkapeliitta vinterdäck som ser till att passagerarna kommer fram säkert och komfortabelt även i extrema förhållanden.

Ha tålamod och vänta med däckbytet

Nokian Hakka Blue 2 bäst i Aftonbladets sommardäcktest

 


Januari, 2019

Nokian Hakkapeliitta LT3 – nytt premium vinterdäck för lätta lastbilar

Genom grönländska glaciärer med Nokian Hakkapeliitta däck

 


December, 2018

Kör försiktigt i jultrafiken – goda förberedelser ger en säker resa

Framtidens smarta däck anpassar sig efter väglaget

 


November, 2018

Nokian Tyres är Sveriges mest rekommenderade däckmärke

Öka livslängden på dina däck – förvara dem i ett svalt, torrt och mörkt utrymme

 


Oktober, 2018

Höstens vinterdäcktester: Nokian Hakkapeliitta vinterdäck är balanserade på alla väglag

Att enbart kolla mönsterdjupet garanterar inte att dina vinterdäck är säkra

 


September, 2018

Viltolyckor ökar kraftigt – olycksrisken större på hösten

Nokian Hakkapeliitta R3 och Hakkapeliitta R3 SUV: Nya dubbfria Nokian Hakkapeliitta-däck med ännu bättre vintergrepp och komfort

 


Juli, 2018

Vatten på vägen betyder fara: Minska risken för vattenplaning

 


Juni, 2018

Är vi inte framme snart?
9 BILLEKAR SOM FÅR RESAN ATT SWISHA FÖRBI Långa bilfärder med familjen kan lätt tära på tålamodet. Men det går faktiskt att byta barnens bilåkarmantra mot skratt och sång. Drive tipsar om 9 billekar för stora och små.

Kör inte i spåren – så här kör du mer komfortabelt

 


Maj, 2018

Nokian Tyres påbörjar byggandet av sitt nya teknikcenter i Spanien

Billiga däck till familjens andra bil – kanske inte så klokt

 


April, 2018

Kvalitetsdäck är både säkra och komfortabla - Här får du några tips för rätt val av sommardäck

 


Mars, 2018

Helt nytt sortiment av Nokian Hakka sommardäck – mer modernt och omfattande än någonsin tidigare

Från uppfinnare av vinterdäcket till ett företag i världsklass: Nokian Tyres 120 år

Mer grepp tack! Dessa två saker värdesätter svenskarna på sina vinterdäck

Nokian Tyres förnyar sitt varumärke - stöder bolagets tillväxtstrategi

Ett däck blir till
Tester, analyser och provkörningar avlöser varandra. Drive har kollat in vad som krävs för att tillverka riktigt säkra däck.

NÄR UTSIDAN RÄKNAS
Tycker du att dagens bilar har för dåliga lackeringar eller helt enkelt rostar för fort? Drive har träffat en rekondexpert som vet hur du förlänger livslängden på din bil.

 


Februari, 2018

Nokian Tyres ett av de mest hållbara bolagen i världen

 


Januari, 2018

Balanserat grepp, mer komfortabelt: Nya Nokian Hakkapeliitta R3 och Nokian Hakkapeliitta R3 SUV – trygghet i nordiska vinterförhållanden

Aramid-teknik nu även på däck för husbilar och lätta lastbilar
Nokian Tyres utvecklade tekniken Aramid Sidewall för att förbättra slitstyrkan på däck i krävande förhållanden. Nu kan också husbilsägare och professionella förare dra nytta av denna innovation då konstruktionen Aramid Sidewall även finns på däck för husbilar och lätta lastbilar.

Nokian Tyres lanserar nya avancerade produkter i sitt vinterdäcksortiment
Nokian Tyres lanserar nya avancerade produkter i sitt vinterdäcksortiment, Nokian Hakkapeliitta R3, Nokian Hakkapeliitta R3 SUV, Nokian WR SUV 4 och Nokian WR G4.

 


December, 2017

Ta väl hand om dina vinterdäck
Med bra vinterdäck som ger säkert grepp kan du köra utan problem även på hala vägar och i mörker. På vintern ska du ha koll speciellt på två saker på dina däck, lufttrycket och mönsterdjupet.

 


November, 2017

Så servar du bilen billigare
Att sköta servicen av din bil och hålla den i gott skick är viktigt, både för bilens livslängd och för din egen säkerhet. Men du behöver inte serva din bil hos en märkesverkstad för att ha serviceboken i ordning. Oavsett om det gäller gamla pärlan eller nya drömåket.

Bli en bättre bilförare – med kaffe
Det är inte bara gott, uppiggande och ett måste för många bilförare. Nu vet vi också att kaffe faktiskt är riktigt hälsosamt. För bilisten kan ett par koppar kaffe på långfärden också bidra till en säkrare körning och bättre beslut, enligt forskningen.

 


Oktober, 2017

Även familjens andra bil behöver säkra vinterdäck
Familjens andra bil används ofta till för att transportera barn till deras fritidsaktiviteter och det är vanligt att bilens förare nyligen har fått körkort eller är oerfaren att köra bil på vinter. Den andra bilen är normalt en äldre bil med sämre säkerhet och sparivern gäller tyvärr även vinterdäck som ofta är av sämre kvalitet och som inte ger ett säkert vintergrepp.

Dubb eller inte dubb?
Är det farligt för hälsan att köra dubbat, eller livsfarligt att köra utan? Vi frågade experten Tomas Jansson, produktchef på Vianor.

Sänk försäkringspremien med artificiell intelligens
Visste du att du sannolikt betalar alldeles för mycket för din bilförsäkring? 70 procent av alla bilägare i landet kör nämligen lugnt, skadefritt och under 1500 mil per år. Men samtidigt subventionerar dessa förare premien för de övriga 30 procenten. Nu håller allt det här på att förändras rejält, tack vare ny teknik och allt mer krävande kunder.

 


Augusti, 2017

Giti Tire lanserar nya dubbdäck
Giti Tire lanserar två nya dubbdäck GT Radial IcePro3 och IcePro SUV3 för varierande och utmanade nordiska vinterförhållanden. Jämfört med föregångarna ger de nya däcken ännu bättre grepp på is och snö, kortare bromssträcka och bättre sidogrepp.

 


Juli, 2017

Så funkar systemet som har koll på däcktrycket
Däcktrycket har en stor påverkan på bilens köregenskaper och däckens livslängd. Därför ska alla nya bilar ha ett tryckövervakningssystem. Vianors servicechef Fredrik Axelsson reder ut alla frågor runt TPMS.

Är dina däck redo för sommarresan?
Ända sedan 2012 finns det en standardiserad EU-däckmärkning. Den anger rullmotstånd, bromssträcka och bullernivå i dB. Vad bör jag som kund ta till mig som extra viktigt när det kommer till märkningen? Vi frågade Tomas Jansson som är Vianors expert på personbilsdäck.

 


Juni, 2017

Snabba ryck när Vianor fixar bilar åt Lyxfällan
När Vianor rycker in åt Lyxfällan så är det ofta full fart som gäller. Bilar som ska få nya motorer, renoverade växellådor och kanske nya hjullager och bromsar runt om. Och det ska vara klart inom 48 timmar. Det handlar såklart om att göra bra TV. Och för Vianor är det ett elddop genom goodwill.

 


Maj, 2017

Kvalitetsdäck ökar säkerheten och tillförlitligheten samt ger besparingar på längre sikt
Vid köp av nya däck är det lätt att låta plånboken styra valet. Budgetdäck kostar mindre än premiumdäck, men på längre sikt blir däck av hög kvalitet betydligt billigare och dessutom ger de mer säkra köregenskaper.

De är vägens däckhjältar
Däckjouren på Vianor är redo 24 timmar om dygnet för att rycka ut och rädda kunder med däckproblem. Familjer på semester, nyttotrafik eller linjebussar. Det spelar ingen roll. Däck finns det alltid hos vägens hjältar.

Våren är här – snart är det dags för sommardäck
Våren är här – snart är det dags för sommardäck / Nokian Tyres Temperaturen stiger allt mer på plussidan och snön smälter fort bort. Ett säkert vårtecken för bilister är byte till sommardäck. Utöver kalendern bör man följa väderprognoser och inte ha för bråttom att byta till sommardäck.

 


December, 2016

Så får du en trevlig julresa med bil
Bilresan till släkt eller vänner blir en trevlig start för julfirandet när bilen och däcken kollas före resan, man har inhämtat aktuell information om väglaget och tar det lugnt på vägarna.

SnapSkan - Nokian Tyres nya enkla skanningstjänst för bildäck ökar trafiksäkerheten
Nokian Tyres samt däck- och bilservicekedjan Vianor lanserar världens första SnapSkan-system som mäter däckens mönsterdjup och informerar bilisten om det är dags att köpa nya däck. SnapSkan utnyttjar den senaste 3D-skanningstekniken och det enda bilisten behöver göra är att köra över en skanningsplatta som ligger på marken. Första SnapSkan togs nyligen i bruk i Helsingfors och senare kommer det även till Sverige.

Nokian Hakkapeliitta fyller 80 år – ständigt nya innovationer
Det var Nokian Tyres som uppfann världens första vinterdäck år 1934 och 1936 lanserades första Hakkapeliitta-vinterdäck.