Varför så högt däckljud på våren?

08.04.2019

Äntligen sommardäck på bilen och dags för vårens och sommarens många biläventyr. Efter några mil med sommardäck blir många bilägare förvånade, däckljudet är ju fortfarande högt. Hur kan det komma sig, sommardäck ska ju vara tysta och komfortabla. Är det fel på mina däck eller kan det vara hjullagret som låter? Oftast är svaret enkelt, det är varken fel på dina däck eller hjullager utan på våren är asfalten extra grov vilket ökar däckljudet.

I Sverige används en betydligt mer grov asfaltsort än i de andra europeiska länderna. Man märker en tydlig skillnad på däckljudet när man kör över Öresundsbron till Danmark där asfalten är betydligt mer slät än i Sverige. Som argument för den grova asfalten nämns bland annat att den tål bättre slitage och att den dränerar effektivare bort vatten när det regnar.

På våren är den grova asfalten ännu mer grov och det kan dröja innan allt grus som spreds på de hala vägarna under vintern har städats bort. Dessutom kan det vara minusgrader på nätterna och tidiga morgnar vilket gör att gummit på sommardäcken blir hårt. Allt detta gör att däcken låter betydligt mer än normalt.

– Vid den här tiden när man byter till sommardäck är många bilägare oroliga över att det är något fel på däcken när de låter mer än normalt. Men det är inget fel på dem utan något helt normalt tidigt på våren. Asfalten är uppruggad och sliten efter vintern och det krävs att temperaturen stiger och att sommardäcken polerar asfalten slätare innan däckljudet minskar, förklarar Emil Sundholm, Product Manager på Nokian Tyres Sverige.

Ökar även däckslitaget

I viss mån kan man minska däckljudet genom att öka lufttrycket något. Lågt lufttryck gör att däcket rullar lite trögare vilket skapar mer däckljud. Hur däckljudet märks inne i bilen varierar dock mycket mellan olika bilmodeller, beroende bland annat på hur välisolerad bilen är och vilken typ av däck man har.

Högre däckljud är inte den enda nackdelen med grov asfalt på våren. Även däckslitaget ökar avsevärt. Enligt Nokian Tyres kan slitaget vara upp till fem gånger större än normalt på sommaren.

– Med rätt körsätt kan du minska däckslitaget betydligt. Undvik kraftiga accelerationer och inbromsningar. Självklart påverkar alltid körsättet däckslitaget men särskilt mycket på vårens extra grova asfalt. Undvik också att köra i de djupa hjulspåren där asfalten är som mest grov och även risken för vattenplaning är stor när du kör i de vattenfyllda spåren, säger Emil Sundholm.

Nordiska sommardäck

På våren kan nätterna och tidiga morgnarna vara kyliga med minusgrader. Sommardäckens gummiblandning blir då hårdare vilket försämrar greppet. Vid köp av nya däck är det därför klokt att välja sommardäck som är utvecklade för nordiska sommarförhållanden, med en gummiblandning som klarar både kyliga och varma förhållanden.


Nyheter från Vianor

Februari, 2024

Vianor öppnar ny verkstad i Örebro!

Vi öppnar stolt vår nya flaggskeppsverkstad i Örebro, beläget på en strategisk hörntomt intill E18, vilket möjliggör fullservice för både bilar, lastbilar och entreprenadmaskiner. Vår adress på Rekylvägen 2, nära trafikplatsen vid Munkatorp, ger enkel tillgång direkt från E18.

Fredrik Kellström tillträder som VD för Vianor Sverige

Fredrik Kellström har nominerats till VD för Vianor Sverige med tillträde senast den 1 maj 2024. I sin roll kommer Fredrik att leda Vianor Sveriges försäljning och verksamhet som omfattar däck, däckservice och bilservice till konsumenter och företagskunder. Fredrik har tidigare arbetat som business controller på Vianor och senast som CFO på Eltel Sverige.


November, 2023

Få din vindruta att hålla längre

En intakt vindruta är en väsentlig del av trafiksäkerheten, eftersom sprickor och stenskott minskar sikten. Att kontrollera skicket på din vindruta och torkarblad är ett enkelt sätt att förbättra säkerheten för dig och andra trafikanter. Defekter i vindrutan påverkar också fordonets strukturella integritet och funktionaliteten hos inbyggda sensorer. Stenskott kan vanligtvis repareras om det skadade området är mindre än ett tvåeuromynt och inte ligger precis vid kanten av vindrutan. Du kan förlänga livslängden på din vindruta genom att hålla den ren och byta ut dina torkarblad i tid.

Pålitliga vinterdäck för begränsad budget

Det utmanande ekonomiska läget gör att många konsumenter överväger att välja billigare vinterdäck eller vänta med köpet av nya vinterdäck. Fortfarande väljer dock en klar majoritet premiumdäck som ger överlägsen säkerhet och är mest bränsleeffektiva. I Vianors sortiment finns vinterdäck för alla behov och i olika prislägen.


Oktober, 2023

Så här väljer du rätt typ av vinterdäck

Bra vinterdäck erbjuder körkomfort och är säkra på alla vinterväglag. Oavsett om du föredrar dubbdäck eller dubbfria vinterdäck är det klokt att välja däck som passar dig och de väderförhållanden där du är. Under vintersäsongen är det extra viktigt att välja däck som är utvecklade för våra nordiska vinterförhållanden.

Så här ökar du elbilens räckvidd

Det bästa sättet att öka elbilens räckvidd är att köra ekonomiskt. Ett aggressivt körsätt med kraftiga accelerationer kräver både mer energi och sliter på däck. Kör du lugnt och förutseende sparar du energi och däcken håller längre. Även hastigheten har en stor betydelse på energiförbrukningen.


Augusti, 2023

Kortare bromssträcka med bra däck och bromsar

Många saker påverkar hur fort din bil stannar när du bromsar. En av de viktigaste sakerna är däck. Däck som passar för körförhållanden förkortar bromssträckan och kan i bästa fall hindra en olycka. Även bilens bromsar spelar en avgörande roll. Bromssystemet bör servas regelbundet och som förare kan du även själv påverka deras skick. Bromsar som fungerar optimalt minskar även bilens bränsleförbrukning.


Juni, 2023

Så här kör du hållbart och sparar bränsle på sommaren.

Under sommaren görs många längre bilresor. Oavsett om du ska åka på en stadssemester eller till sommarstället med familjen eller på en roadtrip med dina vänner, så kan du med några enkla saker påverka hur hållbart och ekonomiskt du kör. Utöver rätt typ av däck och däckservice kan till exempel regelbunden AC-service minska kostnaderna och göra bilkörningen mer hållbar. Även ett ekonomiskt körsätt påverkar bränsleförbrukningen förvånansvärt mycket.

Kontrollera bilen och däcken före semestern – tips för en säker bilsemester

Fortare än man anar är det dags för sommarsemestern och allt tyder på att många svenskar väljer att semestra i Sverige i år. De flesta åker på semestern med sin bil och det blir många mil under sommaren. Därför är det viktigt att se till att bilen och däcken är i bra skick innan du åker i väg. Kanske det är dags att serva bilen och köpa nya däck? Utöver säkra köregenskaper sparar bra och lättrullande däck med rätt lufttryck även pengar. Bränsleförbrukningen minskar och besparingen kan bli avsevärd på långa sommarresor.

Regelbunden AC-service sparar både pengar och nerver

Ett välfungerande AC-system gör att sommarens bilresor kan ske komfortabelt. Rätt temperatur och luftfuktighet i kupén är viktigt även för körsäkerheten. Om inte AC:n fungerar som den ska är det svårt att koncentrera sig på bilkörning. En välfungerande AC påverkar även miljön positivt och kostnaderna för bilkörning. Bränsleförbrukningen minskar när AC:n fungerar väl.


April, 2023

Hur ska du välja rätt typ av sommardäck?

Våren har låtit vänta på sig men äntligen börjar sommardäcksäsongen närma sig. Det är dags att ta en titt på dina sommardäck och vid behov börja planera vilken typ av nya sommardäck du ska köpa. Vid val av nya däck är det bra att uppmärksamma vissa grundläggande saker för att dina nya sommardäck ska fungera på ett säkert sätt i varierande svenska sommarförhållanden och även i extrema situationer. Däck med lågt rullmotstånd sparar bränsle och ökar räckvidden för elbilar.


Mars, 2023

61 procent har bra sommardäck – tips inför däckbyte

61 procent av däckhotellkunderna hos däck-och bilservicekedjan Vianor har bra sommardäck med ett mönsterdjup på över fyra millimeter visar en kontrollmätning som Vianor har gjort på drygt 25 000 däckset under september-februari. Sommardäcksäsongen närmar sig och även bilägare som förvarar sina däck hemma bör redan nu kontrollera sina däck. Om du tänker byta till sommardäck själv är det bra att uppmärksamma vissa saker.


Februari, 2023

Regelbundet byte av olja och oljefilter förbättrar bilens prestanda och skyddar mot motorskador

Regelbundet oljebyte gör att motorn slits mindre och bränsleförbrukningen minskar. En del bilägare tänker att man inte behöver byta oljefilter vid varje oljebyte men sanningen är att oljan klarar sig längre tid än ett oljefilter. Det finns ingen mening att byta motorolja om oljefiltret är smutsigt. Det är viktigt att ha rätt typ av olja. Följer man inte biltillverkarens krav på typ av olja är risken stor att garantin inte gäller vid motorskada.

Bilens batteri – så här maximerar du batteriets livslängd på vintern

Bilens batteri lever ett hårt liv på vintern. Batteriet kan bli urladdat väldigt fort i kylan om det är i dåligt skick. Batteriets skick bör kontrolleras för att undvika startstopp eller stopp mitt på resan. Med hjälp av vissa enkla åtgärder kan batteriet hålla längre, oavsett om du har en bränsledriven bil laddhybrid eller en elbil.


Januari, 2023

Åkerier kan enkelt spara både pengar och miljö

Efter löner är bränslekostnaden den näst största kostnadsposten för ett åkeri. Däckens rullmotstånd berör bränsleförbrukningen i stor utsträckning och avgör också hur stora utsläppen blir. Med rätt däckval kan ett åkeri spara både pengar och miljö.


December, 2022

Saker som en hemmamekaniker ska observera på en modern bil

Moderna bilar innehåller en hel del teknologi som underlättar bilägarens vardag. Bilarna är helt integrerade med datateknik som gör det möjligt att många av bilens säkerhets- och komfortfunktioner kan fungera. För en hemmamekaniker innebär det stora utmaningar och det gäller att veta vad man gör innan man börjar reparera eller serva bilen själv.


September, 2022

Dags att kontrollera bilen inför hösten – tips om hur du kan öka säkerheten

Inför hösten är det bra att förbereda bilen för våta väglag och mörkret. När det blir mörkt tidigare är det viktigt för trafiksäkerheten att bilens ljus fungerar optimalt. Viktigt att kontrollera är också vindrutan och torkarbladen. När du ser bra ökar du både din egen och dina medtrafikanters säkerhet. Nu är det även rätt tid att kontrollera dina sommardäck. Är mönsterdjupet tillräckligt bra för att däcken ska ge bra grepp? På hösten finns skolbarnen åter i trafikmiljön och då krävs bra däck för att få stopp på bilen fortast möjligt. Viktigt är också att däcken ger bra skydd mot vattenplaning


Juni, 2022

Hjulinställning och AC-service före bilsemestern minskar bränsleförbrukningen

Fel hjulinställning ökar däckens rullmotstånd vilket i sin tur ökar bilens bränsleförbrukning. Fel hjulinställning gör också att däcken slits ojämnt och även många andra komponenter slits i förtid. Många vet inte att även ett dåligt fungerande AC-system ökar bränsleförbrukningen. Upp till 10 – 15 procent av AC-systemets köldmedium kan försvinna under ett år vilket gör att kompressorn måste arbeta hårdare och bränsleförbrukningen ökar.

Dags att kontrollera bilen inför bilsemestern – tips om hur du kan spara bränsle

Inför den kommande semestern är det bra att redan nu kontrollera att bilen och däcken är i bra skick för att garantera en avslappnad och säker bilsemester. Saker som bör kontrolleras är till exempel om bilen ska besiktigas före semestern och om alla ljus fungerar som de ska. De höga bränslepriserna gör många bekymrade när man sätter sig ner och börjar planera bilsemestern. Men även bränsleförbrukningen kan minskas väsentligt med några enkla åtgärder.


Maj, 2022

Helt nytt läge för köpare av buss- och lastbilsdäck – hur ska man förbereda sig för hösten?

Däckindustrin i likhet med hela världen har i år varit utsatt för stora förändringar. När leveranstiderna och priserna ökar är det viktigt att förbereda sig för hösten i god tid. Mer än någonsin tidigare är det viktigt att beställa nya däck i tid för att garantera överkomliga priser och tillgång. När priserna på däck ökar blir regummerade däck mer intressanta och utbudet är bra. Regummerade däck är ett kostnadseffektivt och hållbart alternativ för köpare av buss- och lastbilsdäck.


April, 2022

Ovanligt många potthål kan skada bilen allvarligt

Våra gator och vägar är i ovanligt dåligt skick vilket vi bilister märker varje dag. Stora och djupa potthål finns överallt. Ofta klarar bilen körning i ett potthål utan större skador men det är inte heller ovanligt att exempelvis hjulinställningen blir fel. Även värre skador händer, som att ett däck går sönder eller att hjulupphängningen skadas, om du råkar köra i ett djupt hål i hög hastighet.


Februari, 2022


Januari, 2022

Vad omfattar olika typer av bilservice?

Dags att serva bilen? Det finns många olika typer av bilservice och bilverkstäder samt biltillverkare som ofta använder olika namn på sina servicetjänster. För dig som bilägare kan det vara svårt att välja rätt typ av service. Däck- och bilservicekedjan Vianor listar här de vanligaste servicetjänsterna och berättar när det är dags att boka tid för en originalservice, basservice eller konditionstest. Originalservice garanterar att bilen är i bra skick och att nybilsgarantin fortsätter att gälla


December, 2021

Vad är skillnaden mellan en elbil och förbränningsmotorbil servicemässigt?

Servicekostnaden för en elbil är generellt klart lägre än för en förbränningsmotorbil. Hybridbilar däremot kräver nästan samma typ av service som enbart förbränningsmotorbilar. Känsliga delar på en elbil är bromsar och bilens underrede som kan drabbas av annan typ av problem än på förbränningsmotorbilar.


November, 2021

Öka livslängden på dina däck med rätt förvaring

Förvaring av däck i fel förhållanden förkortar deras livslängd och kan i värsta fall förstöra dem. Om du inte har plats att förvara däcken hemma och du vill ordna förvaringen på ett enkelt sätt så är ett däckhotell ett bra alternativ.


September, 2021

Se och synas när du kör bil i mörkret – kontrollera belysningen

Nu är det hög tid att kontrollera bilens belysning. På hösten blir dagarna mörkare och mörkare och höstregnet försämrar sikten ytterligare. Belysningen som fungerar bristfälligt eller är felriktad försämrar trafiksäkerheten och kan även få till följd att bilen inte blir godkänd i besiktningen.


Augusti, 2021

Sex tips om hur du kan undvika en punktering

Ta väl hand om dina däck så minskar risken för en punktering. Däck- och bilservicekedjan Vianor ger sex tips om hur du bör ta hand om dina däck för att slippa en punktering mitt under en resa.


Juli, 2021

Husbilens däck påverkar körkomfort och ekonomin vid körning

Ska du ut och resa med husbil mot intressanta resmål, sevärdheter eller en av de 30 nationalparkerna i vårt land i sommar? För att säkerställa bekväm körning även vid längre resor med dåliga vägförhållanden är det viktigt att du har kontrollerat att däcken på bilen är i gott skick. Sverige erbjuder oförglömliga upplevelser och vacker natur - tillsammans med ständigt växlande väder och skiftande vägunderlag. Däck som är slitstarka och i gott skick gör resan smidig, bekväm och säker.


Juni, 2021

Trasigt AC-system är inget du vill uppleva mitt i en semesterresa

Skräckscenariot i en milslång stillastående bilkö. Bilens termometer visar plus 31 ute men inne i kupén är det behagligt svalt. AC-systemet går för fullt men plötsligt blir det obehagligt tyst och snabbt även riktigt varmt. Värmen stiger i kupén och de två små barnen i baksätet börjar klaga högt. AC-systemet har lagt av! Inget man vill uppleva mitt i en semesterresa.

20-åriga Vianor tar nästa steg i digitaliseringen av däck- och bilservicebranschen

Traditionellt ska bilägare själva ha kontroll över sina däck och sedan anlita en däckverkstad vid behov. Det vanliga är dock att däcken kontrolleras endast vid hjulskifte på hösten och våren, vilket är för sällan ur trafiksäkerhetssynpunkt. Med sin unika verksamhetsmodell som gör däck- och bilservice enklare för bilägare förändrar Vianor branschen och även trafiksäkerheten ökar.


Maj, 2021

Gör en OBD-felkodsavläsning och spara pengar

Plötsligt kan en varningslampa på instrumentbrädan börja lysa, antingen en gul eller röd lampa. Du kan även få ett felmeddelande på bilens färddator. Men bilen kan även ha ett mindre fel utan att en varningslampa tänds eller ett varningsmeddelande ges. Men även information om mindre avvikelser lagras på bilens styrenhet. Med regelbundna OBD-felkodsavläsningar kan små fel hittas innan de blir stora och dyra fel.

Lasta bilen säkert och kontrollera lufttrycket i däcken

Ett säkert vårtecken är alla bilar med släp, lastade med allehanda byggvaror för vårens byggprojekt hemma eller på sommarstugan. Oavsett om lasten är stor eller liten så är det viktigt för säkerheten att bilen och släpvagnen lastas på rätt sätt. Om lasten är tung så ska lufttrycket i däcken ökas


April, 2021

Så här kontrollerar du däck när du köper en begagnad bil

Vid köp av en begagnad bil är det viktigt att kontrollera även bilens däck noga. Bra däck ökar körsäkerheten, minskar bränsleförbrukningen och ökar körkomforten. Om bilen som du tänker köpa behöver nya däck är det bra att veta innan du köper bilen.


Mars, 2021

Så här väljer du däck och fälgar till en elbil

Vid val av däck och fälgar till en elbil eller hybridbil är det värt att observera vissa saker för att körningen kan ske säkert och komfortabelt samt att produkterna ska hålla länge. Genom att välja rätt typ av däck och fälgar kan du även köra mer miljövänligt.


December, 2020


Oktober, 2020


December, 2019

Kör försiktigt i jultrafiken så kommer du fram säkert

Nu är det dags för många att packa bilen och åka till julfirande med släkt och vänner. Det innebär tät trafik på många vägar vilket ökar kraven både för föraren och bilen. På vintern är det särskilt viktigt att kolla däcken och lufttrycket före resan. En tungt lastad bil behöver mer luft i däcken. Även ett lugnt och förståndigt körsätt ökar säkerheten.

Vilt och felformade kurvor stora olycksrisker på vintern

Utöver hala vägar generellt är det främst två saker du bör vara extra uppmärksam på vintertid. För det första fortsätter viltolyckorna att öka och det sker nu en olycka var åttonde minut. Den andra faran är felutformade kurvor, med andra ord kurvor där vägbanans lutning är felaktig. Halt väglag ökar olycksrisken i båda fallen och därför gäller det att ha bra vinterdäck för att minska olycksrisken.


September, 2019


Juni, 2019


Maj, 2019

Vinterdäck på sommaren allt vanligare

Cirka 250 000 personbilar kör med vinterdäck under sommaren. Enligt Nokian Tyres däckexpert är det farligt för både bilföraren själv och medtrafikanter. Ett nytt test visar att dubbfria vinterdäck har över 40 procent längre bromssträcka än sommardäck på sommarväglag.


April, 2019

Varför så högt däckljud på våren?

Äntligen sommardäck på bilen och dags för vårens och sommarens många biläventyr. Efter några mil med sommardäck blir många bilägare förvånade, däckljudet är ju fortfarande högt. Hur kan det komma sig, sommardäck ska ju vara tysta och komfortabla. Är det fel på mina däck eller kan det vara hjullagret som låter? Oftast är svaret enkelt, det är varken fel på dina däck eller hjullager utan på våren är asfalten extra grov vilket ökar däckljudet.


Mars, 2019

Snart dags för sommardäck - kvalitetsdäck ovärderliga när det väl gäller

Ett säkert vårtecken i april är när sommardäckssäsongen börjar. Nokian Tyres har ett stort och vältäckande sortiment av Nokian Hakka sommardäck som uppskattas av konsumenterna och som har klarat sig bra i däcktester. Nokian Hakka sommardäck är kända för sin höga kvalitet och slitstyrka samt för sina säkra och komfortabla köregenskaper.

Världens första självkörande buss som klarar alla väglag har Nokian Hakkapeliitta däck

Gacha är världens första självkörande buss som kan köra på alla väglag, även på vinter. Det som gör Gacha unik är att den fungerar pålitligt även i svåra förhållanden, när det är mörkt, när det regnar eller snöar, eller när vägen är slaskig. Den eldrivna Bussen har Nokian Hakkapeliitta vinterdäck som ser till att passagerarna kommer fram säkert och komfortabelt även i extrema förhållanden.








Juni, 2018

Är vi inte framme snart?

9 BILLEKAR SOM FÅR RESAN ATT SWISHA FÖRBI Långa bilfärder med familjen kan lätt tära på tålamodet. Men det går faktiskt att byta barnens bilåkarmantra mot skratt och sång. Drive tipsar om 9 billekar för stora och små.




Mars, 2018

Ett däck blir till

Tester, analyser och provkörningar avlöser varandra. Drive har kollat in vad som krävs för att tillverka riktigt säkra däck.

NÄR UTSIDAN RÄKNAS

Tycker du att dagens bilar har för dåliga lackeringar eller helt enkelt rostar för fort? Drive har träffat en rekondexpert som vet hur du förlänger livslängden på din bil.



Januari, 2018

Aramid-teknik nu även på däck för husbilar och lätta lastbilar

Nokian Tyres utvecklade tekniken Aramid Sidewall för att förbättra slitstyrkan på däck i krävande förhållanden. Nu kan också husbilsägare och professionella förare dra nytta av denna innovation då konstruktionen Aramid Sidewall även finns på däck för husbilar och lätta lastbilar.


December, 2017

Ta väl hand om dina vinterdäck

Med bra vinterdäck som ger säkert grepp kan du köra utan problem även på hala vägar och i mörker. På vintern ska du ha koll speciellt på två saker på dina däck, lufttrycket och mönsterdjupet.


November, 2017

Så servar du bilen billigare

Att sköta servicen av din bil och hålla den i gott skick är viktigt, både för bilens livslängd och för din egen säkerhet. Men du behöver inte serva din bil hos en märkesverkstad för att ha serviceboken i ordning. Oavsett om det gäller gamla pärlan eller nya drömåket.

Bli en bättre bilförare – med kaffe

Det är inte bara gott, uppiggande och ett måste för många bilförare. Nu vet vi också att kaffe faktiskt är riktigt hälsosamt. För bilisten kan ett par koppar kaffe på långfärden också bidra till en säkrare körning och bättre beslut, enligt forskningen.


Oktober, 2017

Dubb eller inte dubb?

Är det farligt för hälsan att köra dubbat, eller livsfarligt att köra utan? Vi frågade experten Tomas Jansson, produktchef på Vianor.

Sänk försäkringspremien med artificiell intelligens

Visste du att du sannolikt betalar alldeles för mycket för din bilförsäkring? 70 procent av alla bilägare i landet kör nämligen lugnt, skadefritt och under 1500 mil per år. Men samtidigt subventionerar dessa förare premien för de övriga 30 procenten. Nu håller allt det här på att förändras rejält, tack vare ny teknik och allt mer krävande kunder.


Augusti, 2017

Giti Tire lanserar nya dubbdäck

Giti Tire lanserar två nya dubbdäck GT Radial IcePro3 och IcePro SUV3 för varierande och utmanade nordiska vinterförhållanden. Jämfört med föregångarna ger de nya däcken ännu bättre grepp på is och snö, kortare bromssträcka och bättre sidogrepp.


Juli, 2017

Så funkar systemet som har koll på däcktrycket

Däcktrycket har en stor påverkan på bilens köregenskaper och däckens livslängd. Därför ska alla nya bilar ha ett tryckövervakningssystem. Vianors servicechef Fredrik Axelsson reder ut alla frågor runt TPMS.

Är dina däck redo för sommarresan?

Ända sedan 2012 finns det en standardiserad EU-däckmärkning. Den anger rullmotstånd, bromssträcka och bullernivå i dB. Vad bör jag som kund ta till mig som extra viktigt när det kommer till märkningen? Vi frågade Tomas Jansson som är Vianors expert på personbilsdäck.


Juni, 2017

Snabba ryck när Vianor fixar bilar åt Lyxfällan

När Vianor rycker in åt Lyxfällan så är det ofta full fart som gäller. Bilar som ska få nya motorer, renoverade växellådor och kanske nya hjullager och bromsar runt om. Och det ska vara klart inom 48 timmar. Det handlar såklart om att göra bra TV. Och för Vianor är det ett elddop genom goodwill.


Maj, 2017

De är vägens däckhjältar

Däckjouren på Vianor är redo 24 timmar om dygnet för att rycka ut och rädda kunder med däckproblem. Familjer på semester, nyttotrafik eller linjebussar. Det spelar ingen roll. Däck finns det alltid hos vägens hjältar.