Däckegenskaper

Nordiskt vinterdäck

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 190km/h (T)
Lastindex: 630kg (92)

Nordman Nordman 8

Dubbdäck till personbil

Välj däckdimension för att se pris och orderalternativ

Däckegenskaper

Nordiskt vinterdäck

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 190km/h (T)
Lastindex: 630kg (92)

Pålitligt vintergrepp

Nordman 8 dubbdäck är ett balanserat och säkert däck på både is och snö. Körkänslan är exakt och bekväm, oavsett om du kör på hala vägar eller i varmare vinterväder. Dubbdäckskonceptet Eco Stud 8 ger säkert grepp under varierande vinterförhållanden.

  • Exakt grepp på både is och snö
  • Bekväm och lugn körkänsla
  • Låg ljudnivå med ökad komfort

Fast vintergrepp

Greppet i sidled och i längdriktningen är mycket välbalanserat på is, vilket ger ett förutsägbart beteende på hala vägar, även vid omkörning och byte av körfält. Dubbnedslaget är väl dämpat vilket minskar vägslitage samtidigt som dubbarna håller längre och vägljudet håller sig på en behagligt låg nivå.

Eco Stud 8 dubbdäckskoncept - bättre grepp och körkomfort

Dubbdäckskonceptet Eco Stud 8 ger bättre grepp på vintervägar samtidigt som det ger föraren en hög körkomfort. Miljövänlig, mångfacetterad med breda ankardubbar, en flänsdesign som dämpar dubbanslag mot vägen och Eco Stud-dynan som ytterligare effektiviserar dubbarnas funktion och dämpar dubbnedslaget mot vägen vilket ger längre livslängd och mindre slitage på vägbanan.

Bromsförstärkare - bättre grepp vid bromsning

Bromsförstärkaren på slitbanans baksida förbättrar greppet på snön. Det tandade mönstret på bromsförstärkaren ökar kontaktytan och förbättrar bromsgreppet, särskilt på snö.

Både diagonala och självlåsande lameller

De diagonala 3D-lamellerna i mittribban på däcket gör däckmönstret stabilt. Detta innebär att styrresponsen ökar och ger en säker och exakt hantering. De självlåsande 3D-lamellerna på skuldrans utsida låser mönsterklackarna vid vägkontakt, vilket förbättrar handlingsegenskaperna i svängar och vid undanmanöver.

Inga recensioner.

Min recension för Nordman Nordman 8

Helhetsbetyg*