Däckegenskaper

Nordiskt vinterdäck

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 190km/h (T)
Lastindex: 850kg (102)

Nordman Nordman 8 SUV

Dubbdäck

Välj däckdimension för att se pris och orderalternativ

Däckegenskaper

Nordiskt vinterdäck

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 190km/h (T)
Lastindex: 850kg (102)

Balanserat vintergrepp

Nordman 8 SUV är designad för stora SUV-ar. De stannar och rullar tillförlitligt under alla vinterförhållanden, oavsett om du kör på is, snö eller slask. Det goda vintergreppet och den exakta kontakten med alla typer av ytor garanteras av Nokian Tyres Eco Stud 8-konceptet, som har skräddarsytts för tyngre SUV-bilar.

  • Stabila köregenskaper och optimalt grepp
  • Hög komfort och förutsägbar körkänsla
  • Bra slitstyrka vid körning på barmark

Säker vinterkörning för mångsidig SUV-användning

Det balanserade sido- och längsgående greppet ger SUV-föraren tid att reagera om bilen börjar sladda. Körkänslan känns kontrollerad även i utmanande situationer, vilket innebär att föraren fullt ut kan lita på däcket även under oförutsedda förhållanden.

Eco Stud 8 konceptet. Bättre vintergrepp, körkomfort och slitstyrka

Miljövänliga, mångfacetterad och breda ankardubbar, med en flänsdesign som minskar dubbens rörelse. Har även en Eco Stud-kudde som förbättrar dubbarnas egenskaper och gör stötarna mot vägen mjukare.

Bromsförstärkare. Bättre grepp vid bromsning.

Bromsförstärkaren på slitbanans baksida förbättrar greppet på snön. Det tandade mönstret på bromsförstärkaren ökar kontaktytan och förbättrar bromsförmågan, särskilt på snö.

Diagonal 3D-lameller ger exaktare körkänsla

De diagonala 3D-lamellerna i mittribban gör däckmönstret stabilt. Detta innebär att däcket reagerar snabbt på rattrörelser och ger säker och exakt hantering.

Självlåsande 3D-lameller ger ökad precision

De självlåsande 3D-lamellerna på skuldran låser mönsterklackarna vid vägkontakt, vilket förbättrar handlingsegenskaperna i svängar och vid undanmanöver.

En styvhetszon ger bättre stabilitet och precision

Styvhetszonen är placerad mellan mönsterblocken och säkerställer att skulderområdet blir hårdare. Styvhetszonen förbättrar precisionen särskilt på torra vägar.

Inga recensioner.

Min recension för Nordman Nordman 8 SUV

Helhetsbetyg*